avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am 13 săptămâni de sarcina si de la 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am 13 săptămâni de sarcina si de la 1 iunie nu ...

Buna ziua. Am 13 săptămâni de sarcina si de la 1 iunie nu as mai vrea sa ma duc la muncă... Pot intra in concediu medical? Nu cel de risc.. Eu mai am si o problema cu spatele o scolioza. Daca nu pot intra in concediu medical de la ginecolog pot intra in concediu medical pe partea cu spatele? Si cat timp pot lua acest concediu medical? Daca salariul net este de 1550 cat va fi indemnizatia de ccc? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 14 Mai 2021
Puteti intra in concediu medical , dar nu cred ca va ajuta prea mult , intrucat cel mai devreme în prenatal se poate intra pe la 28-29 săptămâni.

Indemnizatia CCC : 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim este de 1250 lei , iar cuantumul maxim este de 8500 lei.

Daca media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului este 1550 , atunci indemnizatia ar fi: 1550 x 85% = 1318 lei .... atentie ca in calcul indemnziatiei intra si indemnizatia de concediu medical si cea de maternitate (prenatal), ceea ce duce poate la un cunatum mai mic.
Insa daca din calcul rezulta o valoarea mai mica decat indemnizatia minima, atunci se acorda indemnizatia minima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal elenasergiu elenasergiu Buna ziua. Sunt insarcinata in 4 luni jumatate, iar peste 3 luni ar trebui sa beneficiez de concediu prenatal. Data fiind situtia actuala cu acest virus, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mirela092 Mirela092 Buna ziua, am o intrebare. In iulie fac 1an cu carte de munca, pana acum am avut contract pe 8 ore, dar acum vrea sa imi faca la 4ore...eu sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Prenatal Elllena96 Elllena96 Soțul meu are salariul brut 1900 de lei și as dori sa știu cam cât ar veni indemnizația de creștere copil atunci când va întra în prenatal. Mulțumesc (vezi toată discuția)