avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire - Am o speta si am nevoie de ajutorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire - Am o speta si am nevoie de ajutorul dumneavoastra ...

Buna ziua! Am o speta si am nevoie de ajutorul dumneavoastra : Anul trecut mama mea a vandut casa ei parinteasca cu fratele ei iar suma care ia revenit ei mi-a transferat-o mie in cont. Eu din banii respectivi mi-am rezolvat o problema medicala, am cumaparat o masina si am dat avans la banca pentru a lua un apartament ...banii (creditul luat din banca) sunt impreuna cu sotul meu (coplatitor el).
Mama mea isi doreste (si sotul este de acord) o "hartie " in care sotul meu sa dea o declaratie sau nu stiu cum se numeste in care spune ca nu are pretentii la masina si respectiv apartament pentru ca sunt bani proveniti din mostenire de la mama. Tin sa precizez ca noi 2 mai avem un aprtament luat tot cu credit de la banca (aprox. aceeasi suma luata la ambele ...si mai avem de plata 18 ani la ambele).
Ce document oficial se poate intocmi la un notar in acest caz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:51, 16 Mai 2021
Poate da o astfel de declarație, dar aceasta vă folosește mai mult ca o probă suplimentară în eventualitatea unui litigiu. Vă puteți gândi la schimbarea regimului matrimonial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri in caz de divort mirelada mirelada Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt casatorita de 4 ani si am pe numele meu un apartament de 2 camere, ... (vezi toată discuția)
Schimbare coplatitor la bun comun elenasuch elenasuch am cumparat prin banca un apartament coplatitor fiind actualul sot dupa mai multe neintelegeri am ajuns la concluzia ca mai bine fiecare asi vede de drumul lui ... (vezi toată discuția)
Separarea bunurilor in timpul casatoriei olgutzy olgutzy Am cumparat dupa casatorie un apartament ai carui proprietari suntem eu si sotul meu. Banii pentru plata apartamentului, au provenit astfel: 2/3 din partea mea ... (vezi toată discuția)