avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenire la numele de familie purtat anterior ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenire la numele de familie purtat anterior căsătoriei.Căsătorită în 1988. Preluat nume de familie al soțului. ...

Căsătorită în 1988. Preluat nume de familie al soțului. Divorțat în 1997. Păstrat nume dobândit prin căsătoria desfăcută pentru ca aveam atunci copilul minor cu mine. Acum copilul e adult, căsătorit și cu familia lui. Eu as vrea sa revin la numele de familie din certificatul meu de naștere, numele de familie al părinților mei, purtat de mine inainte de căsătoria mea desfăcuta. Care e cea mai simpla procedura ? Oricum fostul sot s-a recăsătorit și si-a modificat numele de familie actual.
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2021
Adriana%, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:28, 16 Mai 2021
Numele se poate modifica pe cale administrativă la Primăria din raza de domiciliu. Consider motivul dvs întemeiat și astfel cererea dvs ar treebui admisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara! Meea_M Meea_M Buna ziua, \\"Legea spune Art. 383 Numele de familie după căsătorie (1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui MihaelaJ MihaelaJ In primul rand imi cer scuze ca nu am postat unde trebuia dar sincer nu stiu unde. Problema este ca imi doresc sa schimb numele de familie fara a ma casatori. ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele de fata florena01 florena01 buna ziua. as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. multumesc.: am divortat in 2009 si am pastrat numele sotului la presiunea acestuia de a se ... (vezi toată discuția)