avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas invalid de razboi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas invalid de razboi

Buna ziua,
Bunicul meu (decedat in 1996) a fost veteran si invalid de razboi gr. II. Pot urmasii lui (mama mea si surorile ei) sa beneficieze de indemnizatie de urmas de invalid de razboi ? Daca da, imi puteti indica va rog textul de lege cu conditiile necesare si unde anume sa ma adresez ? Va multumesc cu respect.
Cel mai recent răspuns: Gugulanu , utilizator 10:22, 17 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instituţia competentă în a se pronunţa asupra calităţii de beneficiar al Decretului – Lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare este agenţia teritorială pentru plăţi şi inspecţie socială.

Agenţiile teritoriale pentru plăți şi inspecţie socială sunt obligate să se pronunţe asupra cererii de dobândire a calității de persoană persecutată din motive politice printr-o decizie motivată.

Casele teritoriale de pensii pun în plată drepturile stabilite prin decizie de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială.

In speta, pentru un raspuns clar, va puteti adresa AJPIS.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar al decretului-lege 118/1990, cui si cum ma adresez mmp66 mmp66 Buna ziua, Bunicul meu a fost deportat in URSS in martie 1945. Mama si sora ei, au primit decizia de stabilire a calitatii de beneficiare a drepturilor ... (vezi toată discuția)
Medicamente gratuite legea118/1990 melinte doina melinte doina Bună ziua. Cum trebuie să procedez pentru a obține medicamente gratuite în baza Decretului-Lege (R) nr.118/1990, art.(8 ,al 2),lit. a) ? (vezi toată discuția)