avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocații
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocații

Bună ziua! Dacă soțul meu este plecat în Germania și firma germana ii face alocație la fete. Pot primi și alocație de la statul german și alocația din România?
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
Corduneanu Loredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 15:30, 17 Mai 2021
Primiti doar o singura alocație.

Detalii
[ link extern ]
Din link:

Suplimente
Dacă prestaţiile primite de la ţara care deţine responsabilitatea principală au o valoare mai mică decât cele pe care le-ar fi acordat ţara cu responsabilitate secundară, ţara cu responsabilitate secundară va plăti un supliment egal cu diferenţa dintre valorile celor două prestaţii. Astfel, vi se va plăti maximul de prestaţii cuvenite.

Deci puteți primi două alocații - una în România și diferența până la cât e alocația în Germania de la statul german.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana stancea stancea buna ziua am lucrat in germania eu si sotia mea cu acte si inca mai lucram cite 7luni pe an.in rominia avem 2 baieti minori de 12ani respectiv 13 ani.am ... (vezi toată discuția)
Alocatie incasata necuvenit Diamandi Diamandi Sotul lucreaza in alta tara. Tot timpul a spus ca nu ia alocatia de acolo ca dureaza etc. Am primit de la Agentia de plati cum ca am de dat inapoi statului ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana allyyna_r allyyna_r buna ziua, am citit pe undeva ca ....copii ai caror parinti lucreaza in strainatate, pot beneficia de alocatie si din tara respectiva, ...aceasta ... (vezi toată discuția)