avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient

Buna ziua.

As avea nevoie de un sfat. Am intampinat o problema in a obtine certificatul de urbanism pentru un teren in Voluntari. Initial, acum aproximativ 20 ani, am primit certificatul de urbanism pentru un teren, ce are un drum de servitute de 3m.

Nu am apucat sa fac nimic acolo, iar acum nu mi se da certificatul de urbanism pentru ca drumul de servitute are 3m in loc 4m. Totusi, drumul acela deseverste 2 terenuri (cele din spate). Initial era un teren mare ce a fost impartit in 4, eu nu am apucat sa fac nimic pe el, iar ceilalti au construit deja case. Acum mi se pare aberant sa nu primesc certificat de urbanism pe chestia asta, pentru ca e foarte putin probabil ca un veccin sa dea 1m din curte.

Ce se poate face in situatia aceasta? A mai intampinat cineva o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:29, 17 Mai 2021
Mai rar exista in drept doua situatii la fel, si chiar daca ar exista, nu are relevanta prea mare, pentru ca altcineva le judeca.
Problema dvs este rezolvabila intr-un fel sau altul. Adica se incadreaza pe situatiile reglementate de lege, vedeti ca pe la dreptul de trecere, pe la dreptul de servitute, dispozitii exista. Doar ca trebuie analizata situatia in concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriat teren fara drum de acces Mar188 Mar188 Am 2 terenuri . 1= 200 m2 si 2=500 m2. Cel de 500 m2 nu are acces la drum public si se afla in spatele celui de 200 m2 care are construit o constructie de 100 ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)