avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligații întreținere curte comună deținută în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligații întreținere curte comună deținută în indiviză.

Bună ziua, am avea nevoie de un staf. Locuim într-un bloc cu 6 apartamente, cu curte privată, deținută în comun de cei 6 proprietari, fiecare cu cotă parte indiviză. Dintre cei 6, există un singur proprietar, care nu participă cu nimic, niciodată la întreținerea curățeniei, îngrijirea curții, și alte lucrări administrative. Nu dorim să înființăm asociație, pentru că nu dorește nimeni să îți asume responsabilitățile care vin cu aceasta. Ce altă formă legală ar exista pentru a-l obliga și pe vecinul care nu participă cu absolut nimic la întreținere? Poate fi valabil un avizier, în care se vor comunica deciziile luate de 2/3 dintre proprietari, semnate? Chiar nu dorim înființarea asociației, dar nici nu dorim să mai lăsăm reaua voință a unei persoane să depășească limitele bunului simt! Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
coste.mariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: coste.mariana , utilizator 15:48, 20 Mai 2021
Daca nu inyentionati sa infiintati asociatie de proprietari,aveti dreptul legal sa ptretindeti vecinului sa contribuie la administrarea si achitarea prestatiilor asupra partii com,une imobil de locuit in comun,in temeiul disp Cod civil
Vă mulțumesc!
Care considerați că ar fi metoda prin care poate fi pretinsă contribuția la întreținere? Este suficient un proces verbal de sedință a proprietarilorî, in care se stabilesc niște reguli și sunt semnate de minim 2/3 dintre proprietari? Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banii pentru reparatii si cota indiviza MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Ma numesc Mirela Dorobantu si detin un apartament cu 4 camere in Bucuresti. Am inteles ca de fiecare data cand se fac reparatii, fiecare ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor de reparatii yoko49 yoko49 In blocul in care locuiesc s-a prins in buget printre altele si zugravirea scarilor.Pe fiecare scara sunt 17 ap cu 3 camere si 19 ap cu 2 camere. Proprietarii ... (vezi toată discuția)
Nereguli grave în organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari olimpiaJ olimpiaJ Vă rog frumos dacă mă puteţi ajuta cu formularea unei acţiuni in justiţie pentru nereguli grave in asociaţia de proprietari din care fac parte şi anume ... (vezi toată discuția)