avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă:
- soțul a decedat acum o lună. Acum trebuie făcută succesiunea de către soție.
Apartamentul este pe numele soțului decedat,apartament cumpărat în 1981 înainte de căsătorie cu banii amândurora. Tot in 1981 ,după ce au stat câțiva ani împreună s-au căsătorit, Soția are o fiică din altă căsătorie. Acum la succesiune cum se procedează? Cine va moșteni apartamentul? Sunt 40 de ani de căsătorie totuși!
Menționez că soțul are 7 frații viață .
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: c iancu , utilizator 22:13, 18 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu există copii din căsătoria cu soțul, va moșteni doar soția împreună cu frații. Părinții soțului trăiesc ? Fiica din altă căsătorie nu are nici un drept la moștenire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiica sotiei nu are niciun drept, nefiind ruda de sange cu defunctul.
Iar in privinta sotiei, daca nu au avut copii impreuna si sotul nu i-a lasat testament, apartamentul va fi mostenit de sotie, de parintii sotului (daca mai sunt in viata) si de fratii acestuia.
Nu au copii împreună din păcate. Părinții sunt morți. Cu frații nu prea au ținut legătură,,dar dacă așa e legea ,asta e .Mulțumesc pentru răspuns!

Adrian ALBU a scris:

Dacă nu există copii din căsătoria cu soțul, va moșteni doar soția împreună cu frații. Părinții soțului trăiesc ? Fiica din altă căsătorie nu are nici un drept la moștenire.

Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
c iancu, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns!

raluk0207 a scris:

Fiica sotiei nu are niciun drept, nefiind ruda de sange cu defunctul.
Iar in privinta sotiei, daca nu au avut copii impreuna si sotul nu i-a lasat testament, apartamentul va fi mostenit de sotie, de parintii sotului (daca mai sunt in viata) si de fratii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Cuplu decedat, fara urmasi, cine mosteneste? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: in cazul decesului unei persoane, sotul ei fiind decedat, fara ca sotii sa aiba copii, cine ... (vezi toată discuția)