avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! In februarie 2020 am devenit parte vatamata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! In februarie 2020 am devenit parte vatamata intr-un ...

Buna ziua!
In februarie 2020 am devenit parte vatamata intr-un proces deschis la Parchetul Militar,infractiunile urmarite fiind abuz in serviciu, conflict de interese si fals intelectual. S-a ajuns in aceasta situatie deoarce am participat de 2 ori la un concurs organizat pt a fi castigat de o anumita persoana si eu nu am vrut sa cedez.
in prezent am impresia ca se tergiverseaza...si in plus, cei acuzati au destule cunostinte la nivel inalt.
As vrea sa stiu cam care ar fi termenul de bun simt pentru un dosar cu astfel de acuzatii si sansele mele sa fiu primita in audienta la Procurorul General...stiu ca tintesc cam sus, dar sper ca aceasta caracatita nu si-a intins bratele atat de sus.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tCristina88 , utilizator 09:57, 19 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ar fi bine pentru dumeavoastra sa va angajati și un avocat.
Un dosar penal poate dura de la cateva luni la cativa ani. Este relativ acest termen și nu exista un termen in care sa fie finalizata urmarirea penala. Daca totuși, considerati ca a trecut prea mult timp, iar pe dumeavoastra nici nu v-au chemat la audieri, puteti formula o contestatie privind tergiversarea procesului, la instanta. Cu aceasta ocazie, la instanța, puteti studia și dosarul sa vedeti cam ce acte s-au efectuat.
Va multumesc mult. Am fost audiata in septembrie 2020. in ianuarie am facut solicitare sa mi se comunice stadiul dosarului si dupa ce au trecut cele 45 de zile, am facut revenire pe email si telefonic abia am primit raspuns ca este in curs de solutionare.
in 07.04.2021 am facut solicitare sa mi se elibereze copie a dosarului si pana acum nu am primit raspun la cerere. A trecut un an si jumatate de cad au dosarul si catre mine nicio informare. Acesta este motivul pt care vreau sa merg in audienta. Mi se pare ca ceva/cineva blocheaza lucrurile.
acest răspuns util
Trebuie sa aibă relații foarte sus ca să fie cum credeți deoarece parchetul militar este foarte dârz de fel.
Este posibil ca acest curs lent al.dosarului sa nu fie din cauza corupției.
Ar fi bine sa va angajati avocat asa cum a recomandat colega avocat mai sus deoarece avocatul stie ce chichițe avocatesti sa folosească și dacă va fi condamnat penal veți recupera banii avansați la avocat.
Nu cred ca o sa va primească în audienta din cauza pandemiei.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Chiar daca ati fost audiata, tot puteti formula contestatie privind durata procesului. Daca se admite, instanta fixeaza un termen, de regula cateva luni, in care dosarul trebuie sa fie solutionat de procuror si trimis instantei.
Va multumesc mult! Chiar daca nu ma va primi in audienta, cred ca si faptul ca va primi solicitatrea si obiectul dosarului ar trebui sa aduca niste urmari. Ma gandesc ca si Parchetul Militar va fi putin mai activ si mai obiectiv stiind ca mai stiu si "altii" de dosar . Sper. Va multumesc inca odata pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Am avut un avocat la un proces si din cauza lui am pierdut procesul fiindca i-am dat banii pentru onorariu si sa depuna si taxa de timbrare dar nu a depus nici ... (vezi toată discuția)
Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)
Lipsa raspuns consultare dosar IonB IonB Buna ziua, De peste 3 luni de zile fac solicitari (personal la Parchet si pe mailul Parchetului) pentru comunicarea stadiului cercetarilor in cadrul unui ... (vezi toată discuția)