avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... astept un raspuns concret
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

astept un raspuns concret

Am avut un avocat la un proces si din cauza lui am pierdut procesul fiindca i-am dat banii pentru onorariu si sa depuna si taxa de timbrare dar nu a depus nici un ban si astfel am pierdut procesul.
Suparat am verificat dosarul si am ramas uimit cand am vazut ce nereguli erau in dosar si anume
- nu era nici o chitanta la dosar ca ar fi luat nici un ban de la mine
- contractul de colaborare era semnat de el in fals(nu era semnatura mea)
- era depusa o declaratie in numele meu in care face precizarea ca dorea amanarea cauzei ca nu sa intalnit cu mine ca sa-i dau banii fiindca eram internat in spital,cu totul fals fiindca eu ii dadusem banii inca de la inceputul procesului ,iar eu nu eram internat in nici un spital si acea hartie era semnata tot de el in fals
Datorita acestor lucruri i-am facut plangere la barou si am primit un raspuns sa ma adresez parchetului,fapt pentru care am facut acest lucru ,iar parchetul a trimes dosarul la Curtea de Apel Craiova,iar acum am primit o invitatie de la procuror de acolo ca sa ma prezint in calitate de pagubit ,iar dosarul este penal .
Intrebare
As dori sa stiu acum ce se poate intampla la Curtea de Apel incepe procesul sau doar ne audiaza pe amandoi dupa care va incepe procesul?
Eu m-am constituit si parte civila in acest dosar de unde am cerur atat banii 1000 ron onorariul lui fiindca el nu a taiat nici o chitanta ,precum si cei 1000 ron care i-am platit fostei sotii fiindca am pierdut proceul(onorariu avocatului ei).
As dori sa-i cer si daune fiindca mi-a tinut suma de 3000 ron la el 6 luni banii si cu toate astea am pierdut procesul .
Ce sum as putea sa-i cer ca despagubire pentru tot ce a facut tiinand cont de tot ce sa intamplat
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dodorel62 , utilizator 00:10, 23 Octombrie 2012
Stimate forumist,

Niciun avocat nu poate fi Dumnezeu.
Avocatul poate castiga sau pierde procesul in functie de anumite aspecte care nu depind in totalitate de el.
O conjunctura nefavorabila poate duce la pierderea unui proces.

Ar fi bine daca ati putea reproduce integral rechizitoriul daca este vorba de un proces penal.
In caz contrar nimeni nu poate ghici ceea ce se afla la doarul cauzei.
Numele va trebui sa il exceptati pentru ca ati incalca regulamentul acestui forum pe care presupun ca l-ati citi deja.
nu inteleg la ce va referiti dar eu v-am intrebat concret la Curtea de Apel va incepe acum un proces sau doar ne audiaza pe amandoi si apoi va incepe procesul?
Numele va trebui sa il exceptati pentru ca ati incalca regulamentul acestui forum pe care presupun ca l-ati citi deja - la care nume faceti referire ca nu va inteleg ce doriti sa aflati?



Dosarul a fost trimis nu la Curtea de Apel ci la Parchetul de pe langa Curtea de Apel. S-a procedat in mod corect asa intrucat competenta efectuarii urmaririi penale in situatia savarsirii de catre avocati a unor fapte penale revine parchetului de pe langa curtea de apel. Cu siguranta nu este vorba inca de un proces intrucat v-a invitat la audiere un procuror (daca era proces, primeati citatie de la instanta).
Practic, intrucat care dumeavoastra ati formulat aceasta pllangere, procurorul trebuie sa va cheme sa va audieze, dupa cum il va chema si pe avocatul respectiv pe care dumneavoastra in acuzati din cate inteleg eu de fals si uz de fals. Daca procurorul va aprecia ca plangerea dumeavoastra este intemeiata, va dispune inceperea urmaririi penale. Abia dupa ce se dispune inceperea urmaririi penale dumneavoastra va veti putea constitui si parte civila si sa aveti pretentii civile.
Trebuie sa mergeti la parchet si sa va sustineti cauza. Relevant pentru speta expusa este daca dumneavoastra ati primit sau nu chitanta sau vreun inscris din care sa rezulte ca ati dat acei bani. Tind sa cred ca nu, intrucat dumneavoastra presupun ca nu ati vazut nici macar contractul de asistenta juridica, de vreme ce sustineti ca nu ati semnat exemplarul aflat la dosar.
Pe de alta parte, sa stiti ca avocatul nu era obligat sa depuna la dosar chitanta din care rezulta plata onorariului decat daca s-ar fi cerut cheltuieli de judecata. E adevarat insa ca trebuia sa achite si sa depuna la dosar taxele de timbru, daca dvs i-ati dat bani in acest sens (si aveti si doavada).
Oricum, la acest moment de fac doar audieri si mai dureaza pana se dispune trimiterea in judecata, daca se va dispune asa ceva, evident.
am fost chemat la Parchetul de pe langa curtea de Apel Craiova la procuror ,unde ma audiat in legatura cu dosarul respectiv si sa facut un rechizitoriu iar in finalul audierii mele si studierii tuturor probelor scrise si audio si dupa ce eu am solicitat sa ma constitui parte civila solicitand tul o anumita suma procurorul a considerat ca fostul meu avocat se face vinovat de 3 fapte penale ( fals si uz de fals in inscrisuri oficiale ,falsificare de semnatura in inscrisuri oficiale si escrocherie in forma avansata si santaj ),pe care le-a specificat in rechizitoriu si apoi ma pus sa semnez acel rechizitoriu .
intrebarile mele sunt
1. Daca dupa ce ma audiat pe mine si intocmind acel rechizitoriu procurorul ma va mai chema la audieri sau va trimete dosarul spre judecare
2.Este posibil ca procurorul sa ne cheme pe amandoi ( pe mine si fostul avocat)la el ca sa ne intelegem si sa fiu despagubit si sa nu mai trimeata dosarul spre judecare.
3.Daca persoana in cauza va avea sa-mi plateasca suma solicitata de mine nu va avea posibilitate sa-mi plateasca ce se intampla cu el si daca eu pot recupera sma solicita de la el si cum se poate realiza aceasta
Sincera sa fiu nu cred ca s-a intocmit rechizitoriul la audierea dvs. Cred ca vi s-a luat o declaratie de persoana vatamata, pe formular tipizat. Rechizitoriul reprezinta actul de sesizare al instantei si nu se semneaza de dvs.
Insa daca v-ati constituit parte civila inseamna ca s-a inceput urmarirea penala impotriva fostului dvs avocat.
E greu de spus daca veti mai fi chemat la procuror sau nu. Daca avocatul propune probe pt a caror administrare este nevoie de prezenta dvs, veti fi citat din nou.
Cu certitudine procurorul nu va poate chema ca sa va intelegeti, chiar daca va veti impaca nu are nicio relevanta pentru ca infractiunile de care este acuzat avocatul nu se urmaresc la plangere prealabila. Cu alte cuvinte, chiar daca va impacati, avocatul tot va raspunde penal.
Despre recuperarea prejudiciului, daca avocatul va vedea a treaba e nasoala si are ceva in cap, va va da banii inapoi. Acoperirirea prejudiciului cauzat prin infractiune da bine la individualizarea pedepsei, avocatul nu ar avea decat de pierdut daca nu v-ar despagubi. Pe de alta parte, exercitand actiunea civila in cadrul procesului penal nu va trebui sa achitati taxe de timbru si procesul va merge mai repede decat in civil. Daca nu va restituie banii..il executati silit cand veti avea o hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)
Recupereare prejudiciu zahsor zahsor Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal Nina1 Nina1 Buna ziua, O persoana (reclamant in cadrul dosarului penal) se poate constitui parte civila inca din faza de incepere a urmaririi penale? Acest lucru se face ... (vezi toată discuția)