avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara. Lucrez la o societate cu capital majoritar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara. Lucrez la o societate cu capital majoritar de stat ...

Buna seara. Lucrez la o societate cu capital majoritar de stat si cumulez salarul cu pensia ptr limita de virsta ,fara sa ajung la virsta de 65 de ani. Societatea face presiuni si amenintari sa depun decizia de pensie,prin notificari ca va intrrveni la casa de pensii ptr.a -mi rerine contravaloarea pensiei,dobinzi si penalitati. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, intrucit cadrul legislativ actual permite cumulare celor doua venituri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 19 Mai 2021
1. Legea 263/2010
art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii, pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).
e) pensionarii care realizează venituri în calitate de consilieri locali sau județeni.
......

2. Cand ati iesit la pensie, daca sunteti pensionar la limita de varsta ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Decizia de pensie este cu data de 01.12.2020.
Ați depus și cerere de continuare a activității, potrivit art.56 alin.4 C.mun.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca legala dupa pensionare Adamka Adamka Buna ziua. Acum intru in pensie \\"Limita de virsta\\" (65 ani). Intrebarea mea este : daca am dreptul sa muncesc legal pe linga pensie ? Salariul se va ... (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas +salariu arsim ghiulendan arsim ghiulendan daca fiul meu care are 20 de ani fiind student si avand pensie de urmas in urma decesului tatalui se si angajeaza ii afeceaza cumva pensia? (vezi toată discuția)