Buna seara. Lucrez la o societate cu capital majoritar de stat si cumulez salarul cu pensia ptr limita de virsta ,fara sa ajung la virsta de 65 de ani. Societatea face presiuni si amenintari sa depun decizia de pensie,prin notificari ca va intrrveni la casa de pensii ptr.a -mi rerine contravaloarea pensiei,dobinzi si penalitati. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, intrucit cadrul legislativ actual permite cumulare celor doua venituri.
1. Legea 263/2010
art.118 (1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari: a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii, pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).
e) pensionarii care realizează venituri în calitate de consilieri locali sau județeni.
......
2. Cand ati iesit la pensie, daca sunteti pensionar la limita de varsta ?
Angajare
rusualexandra
O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)