avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe nedrept
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe nedrept

Buna ziua ! Daca am fost obligată să semnez Demisia , și nu am semnat , iar ulterior am primit acasă o scriitoare cu preaviz de 20 de zile cu motivul ( desființarea postului ) și nici nu mă lasa să merg la munca nici în preaviz .. ce e de facut ? Practic am fost dată afară pe nedrept , și am fost jignită ...am fost mana dreaptă în firma pusa de șefu , iar nevasta lui a interpretat altceva .. și ma dat afara în șuturi , eu fiind mana dreapta în firma cu permisiunea șefului am avut acces la camere , tot circul asta sa întâmplat în firma , eu am toata filmarea ( imagine voce ) când mi-a luat cheile și mă obligă să semnez că dacă nu îmi desface contractul cu i , eu m-am luat și am plecat atunci .. și acasă după câteva zile îmi trimite scrisoarea cu preaviz .. Ce pot face în privința asta ? Ce poate fii in avantajul meu daca merg in instanță ? Și trebuie să îmi plătească salariul in preaviz ? chiar daca nu m-au lăsat să lucrez ? Țin să menționez că am 3 ani vechime în firma asta ! Aștept un răspuns ! Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 22 Mai 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți altceva de făcut decât sa contestați în instanță decizia de concediere.
Termen 45 de zile de la data comunicării.
Instanta: Tribunalul în rază căruia domiciliați.
Acțiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Are voie sa mai angajeze daca pe mine ma concediat cu motivul desființarea postului? Pentru că a angajat deja după o săptămână ce ma dat afara !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu interzice noi angajari. Însă, practica judiciară și doctrina , au statuat ca: Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Faceți contestație la decizia de concediere in termenul și instanță menționată anterior de dl jurist!
Din ce spuneți, aveți și probe, se cer și salariile din perioada între concediere și nulitatea deciziei de concediere!
Luați legătura cu un avocat din zona dvs. care sa vă consilieze și să va reprezinte în proces!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde știți că persoana este angajată pe postul deținut de dvs.? Poate a angajat-o ca femeie de serviciu, face treaba dvs., și este plătită corespunzător. Rămâne de discutat doar modul în care v-a concediat. Dar, în principiu, sunt banii lui, nimic nu-l poate opri să renunțe la colaborarea cu cineva care nu-i place. Rămîne doar să fie suficient de isteț să aleagă modalitatea legală de a o face.

AnaDBR a scris:

Are voie sa mai angajeze daca pe mine ma concediat cu motivul desființarea postului? Pentru că a angajat deja după o săptămână ce ma dat afara !

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere , problema ! raduionut raduionut un urma unei altercatii intre mine si un angajat superior mie mai exact managerul de pe zona unde faceam eu parte am fost anuntat ulterior ca trebuie sa semnez ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare preaviz desfiintare post intrebare1 intrebare1 Buna ziua, Nu mai are rost sa va spun ca desfiintarea postului este motivul cel mai des folosit de catre angajator. Sunt in aceasta situatie. As dori sa va ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post!? mir1959 mir1959 Buna ziua! Va rog sa-mi explicati ce semnificatie are notiunea de desfiintare a unui post,care atrage dupa sine aplicarea masurii de concediere? ... (vezi toată discuția)