avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal . Profesie liberala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal . Profesie liberala

Bună ziua. Sunt profesie liberala. În 2020 am beneficiat de risc maternal, având contract incheiat cu CNAS . Acum am primit înștiințare ca trebuie sa inapoiez banii deoarece am beneficiat de un drept necuvenit. CNAS invoca faptul ca cei cu profesii liberale nu au dreptul la concediu de risc maternal nefiind salariați. Atunci când mi-au acceptat concediile și au făcut plățile nu au știut de acest lucru? Ce as putea face în cazul de fata? Mi se pare ca m-au indus in eroare și nu mi se pare corect sa nu fie trași la răspundere pentru greseala lor. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2021
Elisacasi, utilizator
Concediul de risc maternal e un concediu medical.daca erati asigurata SI pentru concedii medicale ( e suplimentar fata de asigurarea de sanatate)trebuia sa va plătească.
Contestați in instanță decizia de restituire a sumei.
Au făcut plățile având contractul suplimentar cu cotizație de 1%. Problema este ca ei cer banii inapoi.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Contestați in instanță decizia de restituire a sumei.

Cum s-a terminat pana la urma?

Elisacasi a scris:

Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Contestați in instanță decizia de restituire a sumei.



Alte discuții în legătură

Bună seara! vin și eu cu o nelămurire. octombrie 2016 - iunie ... Sabina T Sabina T Bună seara! Vin și eu cu o nelămurire. Octombrie 2016 - Iunie 2019 - angajată Ro Iulie 2019 - Ianuarie 2020 - străinătate Februarie 2020 - prezent - ... (vezi toată discuția)
Însărcinatele care obțin venituri din profesii liberale au dreptul la concediu de risc maternal? Cornelia 123 Cornelia 123 Bună seara! Însărcinatele care obțin venituri din profesii liberale și care au încheiat contract în baza OUG 158/2005, pot beneficia de concediu de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! pe 2 decembrie mi se va face contract pe perioada ... Alexandra.Neagu Alexandra.Neagu Buna seara! Pe 2 DECEMBRIE mi se va face contract pe perioada determinata (maxim 2 luni) însă eu pe 7 IANUARIE as vrea sa intru in concediu risc maternal ... (vezi toată discuția)