avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inchidere asociatie non profit.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inchidere asociatie non profit.

Buna dimineata. Avem o asociatie non profit pe care as dori sa o inchid.
Am tot citit OG 26 privind asociatiile si fundatiile dar sincer nu m am lamurit.
Ce acte imi sunt necesare la judecatorie ca sa inchid o asociatie?
Multumesc.
Cu respect
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:59, 22 Mai 2021
Adunarea Generala, adopta conform precedurilor prevezute in Statutul asociatiei, hotararea de dizolvare voluntara a asociatiei si prin aceeasi hotarare numeste un lichidator ( practician in insolventa cu care a discutat inainte, sa se inteleaga la onorariu) si depune la judecatorie acea hotarare, iar pe mai departe se ocupa lichidatorul numit de AG, Consiliului Director si celorlalte persoane cu functii de conducere incetandu=le calitatea / functia / mandatul in momentul numirii lichidatorului.... acestuia va trebui fosta conducere sa ii predea actela asociatiei, sa ii dea o declaratie etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare asociatie Dumitreasa Dumitreasa Buna ziua,!cum as putea să închid o asociație non-profit fara prea multe complicații. Am fost mai multi membrii fondatori, iar acum am ramas doar doi,unul ... (vezi toată discuția)
Închidere asociatie Adrianro2019 Adrianro2019 Bună ziua, Care ar fi procedura pentru a inchide o Asociatie Culturală? Un ONG. Și cum se numește procedura? Lichidare, dizolvare,închidere? Asociatia ... (vezi toată discuția)
desfiintarea unei asociatii nonprofit? jean59 jean59 Unde merg pentru desfiintarea unei asociatii nonprofit ,fara activitate de ani de zile si ce acte trebuie sa am . (vezi toată discuția)