avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interdictie de a merge la mormant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interdictie de a merge la mormant

Buna ziua,
Va cer sfatul intr-o problema putin mai delicata.
La moartea tatalui meu am descoperit ca acesta comunica prin mesaje pe telefon si pe PC cu o alta femeie. Cand spun "comunica" nu vreau sa spun ca dezlega integrame. Nu am avut atunci timpul sau dispoziția sa investighez pentru moartea tatalui meu si inmormantarea au cazut exclusiv pe umerii mei, totul s-a petrecut fulgerător si ne-a bulversat pe toti. Inmormantarea a avut loc in alta localitate decat cea de domiciliu. Este un sat unde mama mea sta din martie pana in decembrie iar iarna revine in locitatea de domiciliu. La inmormantare a venit o femeie necunoscuta care s-a recomandat ca fiind o clienta pe care tata a ajutat-o foarte mult. Am primit-o cu bratele deschise mai ales ca ne-a spus ca a venit din Spania special pentru inmormantare, am pus-o la masa, am tratat-o cu prietenie si recunoștință. Dupa cateva luni, in anumite circumstanțe am aflat ca ea era cea cu care tatal meu avea o relatie. As putea sa ii spun amanta dar ea a negat tot timpul acest lucru sustinand ca l-a respectat si la pretuit doar ca pe un prieten. Problema este urmatoarea. Ea se duce de cateva ori pe an la cimitir, face pomeni acolo, ii aduce coroane de flori, trandafiri negri si alte chestii simbolice pe care nu ai cum sa le faci pentru cineva cu care ai avut o relatie platonica. Mai ales ca drumul pana in satul unde este inmormantat tatal meu dureaza cam 2 zile dus intors fiind undeva in Delta. Cum pot sa o impiedic legal sa mai faca asta, mama este destul de rascolita. Data trecută la aniversarea mortii, mama a ajuns la cimitir cu o ora dupa ce fusese si individa. Mi se pare stupida si enervanta situatia. Am incercat sa vorbesc cu ea sa ne lase in pace dar m-a blocat pe toate canalele posibile.
Ma gandeam sa ii trimit un mesaj prin care sa ii spun ca daca mai vine la mormant voi face plangere la politie, ma gandeam chiar la un ordin de restrictie dar nu stiu daca exista baza legala.
Ne simtim hartuite. Indiferent ce a fost intre ei mi se pare normal acum sa respecte intimitatea familiei.
Va multumesc pentru orice sugestie, nu imi doresc decat sa se termine tot circul asta de prost gust. Va dati seama intr-un sat mic unde toti se cunosc intre ei, ce discutii se starnesc atunci cand se intampla asa ceva. Vreau sa o scutesc pe mama de tot stresul asta.
Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Caramela80, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca nu va convine, trebuie sa recunoasteti ca raposatul a avut si o viata ascunsa. Faptul ca a iubit si alta femeia si a fost iubit la randul sau probabil doar platonic, Chiar daca este dureros pentru dumnevoastra si mama dumneavoastra, face parte din viata. Timpul le va rezolva pe toate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profanare de morminte sau nu raluca03 raluca03 buna ziua asi dori sa adresez si eu o intrebare despre profanare de morminte parinti mei aveau 2 locuri de veci normal aprtineau bunicilor mei din partea ... (vezi toată discuția)
Deshumare Wiorica Wiorica Bună ziua, eu aş vrea să o deshumez pe mama anul acesta ( ea a murit în 1997) şi să o transport în satul unde s-a născut pentru a o îngropa acolo. ... (vezi toată discuția)
Interzicerea intrarii oamenilor in cimitir de catre oana zavoranu prin paznici angajati CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu imi vine sa cred ca s-a intamplat asa ceva. Cum este posibil sa interzici intrarea in cimitir a oamenilor care vin de Pastele Blajinilor la mortii ... (vezi toată discuția)