avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! De când decurge sancțiunea suspendării ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! De când decurge sancțiunea suspendării permisului ...

Bună ziua! De când decurge sancțiunea suspendării permisului pt 30/60/90 zile? De la data constatării infracțiunii sau de la data când expiră dovada dată de către agentul constatator? Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca va referiti la contraventii, nu la infractiuni.
Da, scuze, la contravenție! De când decurge perioada de suspendare ( din data constatării de către agentul de poliție rutieră sau din momentul expirării dovadei provizorie de circulație)? Mulțumesc frumos!

Conf. art. 111 alin. (8) din OUG 195/2002 ”În cazul suspendării permisului de conducere pentru o perioadă determinată, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare cu drept de conducere pentru 15 zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în unul din următoarele cazuri:
a) din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare;
b) din momentul depunerii dovezii înlocuitoare, de către conducătorul auto, la oricare unitate de poliţie rutieră în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, permisul meu a fost anul acesta suspendat 30 zile în ... Alex Gabriel Alex Gabriel Salutare, Permisul meu a fost anul acesta suspendat 30 zile în data de 10.02.2021 pentru neacordare de prioritate unui vehicul de politie aflat în misiune, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Reducerea perioadei de suspendare a permisului de la 3 luni la o luna Ion Hoffman Ion Hoffman M-a prins radarul cu 65km peste limita legala, am contestat la judecatorie, am pierdut, trebuie sa predau permisul zilele astea. Pot sa dau examen pentru ... (vezi toată discuția)