Salutare,
Permisul meu a fost anul acesta suspendat 30 zile în data de 10.02.2021 pentru neacordare de prioritate unui vehicul de politie aflat în misiune, luând și 4 puncte amendă (590 lei)
Astăzi, 04.04.2021 mi-a fost suspendat din nou pentru 30 zile pentru trecerea pe culoarea roșii a semaforului. (4 puncte am primit și aici, 590 lei)
Întrebarea mea este...se va adăuga o lună în plus acum sau tot 30 zile voi rămâne pieton? De asemenea, pot să las dovada mâine pentru a trece practic mai repede perioada de suspendare? Am primit dovada pentru a mai conduce încă 15 zile, dar as dori să o las de mâine pentru a reduce timpul.
Vă mulțumesc pentru timpul acordat.
Nu, tot 30.
Da, puteti depune dovada, pentru inceperea suspendarii:
Art. 111 din OUG 195/2002
(8) În cazul suspendării permisului de conducere pentru o perioadă determinată, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare cu drept de conducere pentru 15 zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în unul din următoarele cazuri:
a) din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare;
b) din momentul depunerii dovezii înlocuitoare, de către conducătorul auto, la oricare unitate de poliție rutieră în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia.