avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis conducere 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis conducere 30 zile

Buna seara!

Politia mi-a suspendat permisul 30 de zile pt.- neacordare prioritate la trecerea de pietoni-asta a fost in data de 02.04.2012.Am primit amenda ,puncte penalizare si fireste suspendarea dreptului de a mai conduce pe o perioada de 30 zile-sa emis dovada pe 15 zile.Intrebarea mea este:cand imi pot recupera permisul de conducere ?in ce conditii?(reexaminare legislatie sau altceva?).
Va multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: niroz , utilizator 18:06, 19 Aprilie 2013
suspendarea dreptului de a conduce incepe din momentul in care a expirat dovada (cele 15 zile) dupa care numarati 30 zile calendaristice si a 31 zi va duceti sa ridicati permisul de conducere fara examen
Permisul il recuperati dupa expirarea valabilitatii dovezii cu drept de circulatie, adica 15+30 zile. Nu trebuie sa intrati in panica, o sa va trimita acasa politia o felicitare de Paste prin care veti fi informat despre perioada de suspendare, de la data de la data de.
Daca am socotit bine pica pe 17 mai intr-o zi de vineri asa ca va duceti luni 20 mai sa il ridicati. Nu insistati sa il ridicati vineri ca nu il veti primi.
Carte de identitate si dovada de circulatie in original. daca o pierdeti trebuie sa va duceti la notariat sa dati o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati avut grija de ea.
Reexaminare dati acasa in perioada de circulatie cu mijloacele de transporrt in comun, mai recititi codul rutier, mai faceti un chestionar pe net, ptr neacordare de prioritate se da testul numai daca au rezultat pagube materiale.

oug 195
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
Va multumesc pt. raspunsuri,m-ați facut chiar sa zambesc.... "Reexaminare dati acasa in perioada de circulatie cu mijloacele de transporrt in comun, mai recititi codul rutier, mai faceti un chestionar pe net, ptr neacordare de prioritate".....!de fapt haz de necaz:worthy:

Multumesc!

Ati scris : ”Politia mi-a suspendat permisul 30 de zile pt.- neacordare prioritate la trecerea de pietoni-asta a fost in data de 02.04.2012. ” In concluzie , suspendarea dreptului de a conduce a expirat inainte sa inceapa , acest an .

Este greseala mea,02.04.2013 este data corecta ....multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere > producere accident Iulian_G Iulian_G Buna ziua! Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti. Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului, redobandire victorioan victorioan Buna ziua, Recent mi-a fost suspendat permisul pentru neacordare de prioritate unui pieton pe 30 de zile si vreau sa stiu daca trebuie sa sustin examen ... (vezi toată discuția)
Permisul suspendat, mai pot face ceva? radu_bz radu_bz Acum cateva zile eram in interesectia de la cora miltari .Semaforul era verde, am semnalizat stanga ,am intrat in intersectie, am acordat prioritate de ... (vezi toată discuția)