avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Va rog mult să mă ajute cineva!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Va rog mult să mă ajute cineva!

Buna ziua! Am avut un accident rutier din care a rezultat moartea unui pasager. Sunt cercetat penal pentru ucidere din culpa. Nu îmi permit un avocat. As vrea sa știu ce trebuie sa fac sa închis acordul de recunoaștere a vinovăției. Trebuie sa aștept să fiu întrebat dacă vreau să închei acest acord?
Și dacă nu îmi permit un avocat, cum voi putea sa închei acest acord?
Am auzit și că dacă închei acordul de recunoaștere a vinovației nu mi se anulează permisul de conducere, asta înseamnă că rămâne la poliție și cam după cât timp mi-l da înapoi?

Va rog mult să mă ajute cineva numai știu unde să cer ajutor!
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Alex Lks, utilizator
Cod procedura penala
Art. 480 Condițiile încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției
(1) Acordul de recunoaștere a vinovăției se poate încheia numai cu privire la infracțiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 15 ani.

(2) Acordul de recunoaștere a vinovăției se încheie atunci când, din probele administrate, rezultă suficiente date cu privire la existența faptei pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală și cu privire la vinovăția inculpatului. La încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției, asistența juridică este obligatorie.

Vedeti si art.481 si urm.
[ link extern ]
Dupa ce se pune in miscare actiunea penala, puteti solicita procurorului incheierea unui acord.
Incheierea acordului nu asigura restituirea permisului. In cazul unei solutii de condamnare, permisul se anuleaza.
Doar in cazul unei solutii de renuntare la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, vi se restituie permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)
Acord recunoastere vinovatie BogdanFlorin97 BogdanFlorin97 Am o intrebare legata de Acordul de Recunoastere a Vinovatiei, am observat ca s-a modificat limita pedepsei pentru care poate fi incheiat. In unele carti am ... (vezi toată discuția)
Codul rutier pyl pyl buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)