avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara. S-a schimbat legea? Mamele pot sta în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara. S-a schimbat legea? Mamele pot sta în concediu ...

Bună seara. S-a schimbat legea? Mamele pot sta în concediu de creștere a copilului pana la 2 ani și 11 luni? Sau nu am înțeles bine? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 7 Iunie 2021
Durata CCC este de 2 ani , respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.
Va mulțumesc pt răspuns. Atunci înseamnă că am înțeles greșit
Bună ziua! Am o nelămurire dacă ma puteți ajuta.legea în cea ce privește stimulentul de inserție s-a schimbat? Mamele pot rămâne acasă pana copilul împlinește 2 ani și dacă rămâne și merge la servici când acesta a împlinit 2 ani poate beneficia de stimulent? Mulțumesc anticipat
OUG nr. 26 din 7 aprilie 2021 a modificat și completat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor,. AstfeL

art.7
...
(2) Persoanele care au finalizat concediul pentru creșterea copiilor și obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) beneficiază de stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut la alin. (1) lit. b) după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități. Acest stimulent de inserție se acordă inclusiv persoanelor prevăzute la alin. (1).
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție. 2silvi 2silvi Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o lămurire legata de stimulentul de inserție. Sunt in concediu de creștere copil și după noile reglementări am ... (vezi toată discuția)
Conditii plata stimulent de insertie cristinamariav cristinamariav Conditii plata stimulent de insertie Mama mai are concediu de crestere copil pana in 29 Ianuarie 2024 cand copilul implineste 2 ani; copilul este sanatos. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca tatal sta in ccc pana implineste copilul 2 ani, ... Ciortan Andreea Ciortan Andreea Buna ziua, daca tatal sta in CCC pana implineste copilul 2 ani, mai pot beneficia de stimulent de insertie sau trebuie sa stea mai putin astfel incat sa pot ... (vezi toată discuția)