Bună ziua!
Mă confrunt cu următoarea problemă: mama mea în vârstă de 87 de ani locuiește în casa părintească din anul 1975/1976, când au decedat părinții ei, respectiv, bunicii mei. Nu are nici un act de proprietate, nu a făcut nici succesiunea după decesul părinților ei. Nu poate face schimbarea contractului de curent electric, proprietarul figurând, tatăl ei. Figurează doar în registrele agricole din primărie, unde a plătit din 1976, impozitele aferente casei părintești. Menționez că nu are frați, surori, este singurul copil. Ce demersuri să facă pentru a deveni proprietar legal al casei părintești?
daca parintii ei au avut acte de proprietate pe casa parinteasca, sa faca succesiunea.
Daca nu au avut nici parintii acte de proprietate, trebuie o actiune in instanta de uzucapiune.
Mulțumesc mult pentru răspunsul oferit! Părinții mamei nu au avut act de proprietate, iar mama este prea în vârstă pentru a mai apela la instanță. Dacă eu nu locuiesc în casa bunicilor, dar am grijă de mama mea, ce pași ar trebui să urmez pentru a deveni proprietar legal al acestei case?
Sa mearga si sa dezbata succesiunea la un birou notarial, nu e nevoie sa se adreseze instantei cata vreme este singurul copil al ambilor parinti. In scopul acesta, solicitati la Primarie emiterea pe numele bunicilor a unui certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar pentru casa, daca nu exista acte de proprietate si daca impozitul a fost platit in toti acesti ani. Cu acel act mergeti la un birou notarial.