avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Mă confrunt cu următoarea problemă: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Mă confrunt cu următoarea problemă: mama mea în ...

Bună ziua!
Mă confrunt cu următoarea problemă: mama mea în vârstă de 87 de ani locuiește în casa părintească din anul 1975/1976, când au decedat părinții ei, respectiv, bunicii mei. Nu are nici un act de proprietate, nu a făcut nici succesiunea după decesul părinților ei. Nu poate face schimbarea contractului de curent electric, proprietarul figurând, tatăl ei. Figurează doar în registrele agricole din primărie, unde a plătit din 1976, impozitele aferente casei părintești. Menționez că nu are frați, surori, este singurul copil. Ce demersuri să facă pentru a deveni proprietar legal al casei părintești?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:56, 24 Mai 2021
daca parintii ei au avut acte de proprietate pe casa parinteasca, sa faca succesiunea.
Daca nu au avut nici parintii acte de proprietate, trebuie o actiune in instanta de uzucapiune.
Mulțumesc mult pentru răspunsul oferit! Părinții mamei nu au avut act de proprietate, iar mama este prea în vârstă pentru a mai apela la instanță. Dacă eu nu locuiesc în casa bunicilor, dar am grijă de mama mea, ce pași ar trebui să urmez pentru a deveni proprietar legal al acestei case?

Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Sa mearga si sa dezbata succesiunea la un birou notarial, nu e nevoie sa se adreseze instantei cata vreme este singurul copil al ambilor parinti. In scopul acesta, solicitati la Primarie emiterea pe numele bunicilor a unui certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar pentru casa, daca nu exista acte de proprietate si daca impozitul a fost platit in toti acesti ani. Cu acel act mergeti la un birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de priprietate florin_69_pol florin_69_pol Buna seara.Soacra mea plateste impozitul la casa parinteasca de aproximativ 23-24ani.Nu aridicat titlul de propritate pana in prezent.Ce sanse are sa ramana ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Buna ziua aş dori să primesc un răspuns pertinent la următoarea întrebare. dacă sora mamei mele, împreună cu soţul ei au locuit timp de 33 de ani în ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)