avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de priprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de priprietate

Buna seara.Soacra mea plateste impozitul la casa parinteasca de aproximativ 23-24ani.Nu aridicat titlul de propritate pana in prezent.Ce sanse are sa ramana singura proprietara in conditiile in care pe sora ei nu a contribuit in nici un fel la intretinerea casei ?
Cel mai recent răspuns: florin_69_pol , utilizator 17:09, 6 Martie 2009
Vorbiti despre casa parinteasca, dar nu mentionati daca acei parinti ai soacrei dumneavoastra mai sunt in viata.
Daca sunt in viata ei sunt proprietarii casei.
Iar daca sunt decedati....s-a facut dezbaterea succesiunii dupa ei?
ca sa nu deschid un nou topic cu acelasi subiect expun si eu intrebarea mea aici.

Cum imi fac actele de proprietate pt un teren?

Vreau sa-mi ridic o casa. Problema mea este faptul ca nu am acte de proprietate pe acel teren. Terenul este situat in intravilan Loc. Valcanesti Prahova.Ultimul act de proprietate banuiesc ca l-a avut bunicul meu care a decedat in anii ’70. In continuare impozitul a fost platit de bunica mea, care si ea a decedat in 2000. Pe acel teren exista o casa in care acum locuieste tatal meu, care plateste impozitul incepand din 2000. Nu a avut niciodata actul pe acel teren si acea casa sau cel putin nu-si aminteste sa-l fi vazut. In continuare la primarie impozitul este platit pe numele bunicii mele.
Din 2003 tatal meu a cumparat inca un teren langa, teren care este cam in aceeasi situatie. A fost terenul surorii bunicului meu care a decedat in 2003. S-a pierdut actul de proprietate, are un singur mostenitor (a infiat o fata care s-a maritat si a plecat din localitate) care i-a vandut tatalui meu fara act (doar cu ceva facut de mana si semnat). Candva cele doua terenuri formau unul singur…asta cand era bunicul meu copil, apoi s-au despartit in doua.

Acum eu vreau sa-mi fac o casa si nu stiu cum pot intra in posesia unui act de proprietate.
trebuie initiata o actiune in uzucapiune
as vrea sa stiu aproximativ ce suma de bani mi-ar trebuii sa fac actul de proprietate? Doar asa ca sa-mi fac o idee.
N-as vrea sa platesc mai mult decat valoreaza terenul.
Parintii soacrei sunt decedati ,succesiune nu s-a facut acte nu se mai gasesc datorita prostiei crase in care se zbate sora soacrei mele(am inteles ca a ars tot ce inseamna inscrisuri dupa moartea maicasi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea ContSters111388 ContSters111388 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: -tatal meu mai are 3 frati ,unul decedat(anul trecut in decembrie), ceilalti 2 in viata - cel care a decedat a ramas ... (vezi toată discuția)
Pentru o mostenire t0mmy t0mmy soacra mea s-a recasatorit a2a oara.are din prima casatorie 2 baieti si din a 2 casatorie o fata,nevastamea.socrul meu mai are si el din prima casatorie 2 ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire CatalinT1979 CatalinT1979 Buna ziua, Va rog sa imi oferiti cateva informatii legate de o mostenire. Este vorba despre casa bunicilor mei din partea tatalui. Bunica este decedata din ... (vezi toată discuția)