avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu pot intra in casa parintilor mei, am buletinul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu pot intra in casa parintilor mei, am buletinul facut acolo

Buna ziua, am o problema , nu este problema mea, este a tatalui copiilor mei. El are si a avut intotdeauna buletinul facut pe casa parintilor lui. A stat la mine 18 ani fara forme legale. Cu voia mea a stat doar 4 ani, in restul timpului l-am tinut de mila in casa pentru ca mama lui nu mai vroia sa il primeasca. Tatal lui a decedat acum 5 ani, cand ttal copiilor mei a facut un accident vascular, a fost in coma in spital. El vrea de mult timp sa se intoarca in casa parinteasca, vrea sa faca act succesoral dupa tatal lui. In casa parinteasca proprietari sunt ambii parinti. Are o sora care sta cu mama lui, care este bolnava grav, nu mai este in stare sa se ingrijeasca singur. Sora lui sta in casa parinteasca impreuna cu concubinul si cu unul dintre copii. Tatal copiilor mei vrea acum sa-si faca buletinul pentru ca mai are 4 ani pana expira si ii este frica ca ,mama lui o sa moara. Mama lui vrea sa il primeasca acasa, Sora care sta cu parintii refuza sa ii dea tatalui copiilor mei actul de propritate al casei parintesti si spune ca celelalte doua surori ii dau ei partea de mostenire(sunt patru frati), ca a facut deja acte de proprietate pe casa parinteasca pentru ea si copii ei, pe care le va prezenta dupa moartea mamei lor. Crt este ca sora tatalui copiilor mei nu vrea sa il primeasca in casa, refuzasa dea actul de proprietate al casei pentru ca tatal copiilor mei sa nu-si poata face buletinul, si pretine ca toata casa este a ei sau va fi a ei. Spune ca tatal copiilor mei are drepturi in casa mea pentru ca mi-a facut copii, dar eu am doua camere, doi copii, iar o relatie cu tatal lor nu am, doar l-am tinut in casa pentru ca il primeau in casa parinteasca. Am doi baieti cu el, si copii incep sa creasca si deja nu prea mai am nunde sa il tin. Cat au fost copii amai mici am dormit in camera cu ei si o camera i-am dat-o lui, dar nu mai pot. Spuneti-mi va rog ce trebuie sa faca tatal copiilor mei ca sa intre in casa parinteasca a lui. El nu are bani de deschis proces pentru succesiune si ca sa-i stranga dureaza ani. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:46, 29 Septembrie 2016
Dacă nu are bani de proces e foarte complicata situația.
Ii poate contesta drepturile succesorale și sa cheme politia.

Trebuia sa rezolve demult problema cu succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral bigyusz bigyusz Buna ziua! In cat timp dupa mortea printelui trebuie inaintat partajul succesoral? Tatal meu a murit acum trei ani, dar fiindca nu ne-am inteles cu el , ... (vezi toată discuția)
Titlu de priprietate florin_69_pol florin_69_pol Buna seara.Soacra mea plateste impozitul la casa parinteasca de aproximativ 23-24ani.Nu aridicat titlul de propritate pana in prezent.Ce sanse are sa ramana ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la parinti si dreptul sotiei la mostenire andrei_70 andrei_70 Am nevoie de lamuriri cu privire la modul in care se imparte mostenirea. Speta este urmatoarea: Bunica si bunicul au impreuna o casa si 5 ha de teren. Ei au ... (vezi toată discuția)