avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

Buna ziua!
In cat timp dupa mortea printelui trebuie inaintat partajul succesoral?
Tatal meu a murit acum trei ani, dar fiindca nu ne-am inteles cu el , n-am tinut legatura, iar sora mea nu m-a anuntat. Abia acum aflasem ca el murise , iar sora mea sta in casa parinteasca si ca lea dat copiilor sai. Cu ce drept?X-( Eu unde raman? Eu nu am nici un drept? Casa afost cumparata de tatal meu si sotia acesteia( care nu e mama noastra). Multumesc de raspunsuri....
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:50, 4 Martie 2010
buna ziua.
in ce stadiu va aflati?
s-a emis cumva un CM?
Sincer as vrea sa-mi cer partea din mostenire si nu inteleg cum a fost posibil sa treaca casa parintilor mei pe numele nepoatelor. Eu nu am renuntat la mostenire!
doar prin vanzare se poate trece pe numele nepoatelor.. daca dvs puteti dovedi simulatia acestei vanzari, atunci este ok, o puteti anula si veti solicita dreptul dvs de mostenire
trebuie sa aflati daca sora dvs. a dezbatut succesiunea dupa parintele decedat .
acest lucru il puteti afla de la Camera Notarilor Publici.
in caz afirmativ, va trebui sa solicitati anularea CM al surorii dvs., dezbaterea partajului succesoral si iesirea din indiviziune .
totodata, solicitati si anularea contr. de vanzare-cumparare .

destul de complicat cazul dvs. , va recomand sa va adresati de urgenta unui avocat din orasul dvs .
cel mai probabil sunteti strain de succesiune prin neacceptare..in conditiile in care nu ati stiut ca tatal dvs a murit de 3 aniX-(
exista cu siguranta un certificat de mostenitor, altfel vanzarea nu era posibila

sau poate ca ati acceptat tacit mostenirea si ca, sora dvs, cu rea-credinta a declarat, alaturi de martori, ca nu are frati..:hm:
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ContSters126925, utilizator

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire bunica .. decedata in 1997 (ar fi avut teren ... Dr_Cristina Dr_Cristina Renuntare mostenire bunica .. decedata in 1997 (ar fi avut teren agricol si casa iar numai casa lasata testamentar altui fiu care este in viata) , unul din ... (vezi toată discuția)