avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am realizat venituri din vanzare actiuni.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am realizat venituri din vanzare actiuni.

Buna ziua,
Daca am realizat venituri din vanzare actiuni ca urmarea a tranzactionarii la bursa, venitul net este mai mare decat valoarea celor 12 sal minime.
Intrebarea mea este daca depun declaratia unica pt venituri din investitii si datorez impozit pe venit 10% din venitul net realizat si 10 % din venitul plafonat de 12 salarii minime, adica 10% din 27600 lei.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:31, 23 Mai 2021
Pentru calculul contributiei la sanatate pe care trebuie sa-l platiti, procentul se aplica doar la valoarea pfonului celor 12 salarii minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)
Contributii pe venit in sectorul it Daliborka Daliborka Buna seara, In cazul in care o persoana PFA , in domeniul IT realizeaza venituri, care ar norma de venit si care ar fi contributiile platite pe venit?si cum ... (vezi toată discuția)