avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare

Bunica mea locuieste la et. 2 intr-un bloculet cu 2 etaje si 6 apartamente (Bucuresti, sectorul 5). As dori sa construiesc o mansarda acolo, dar nu stiu de unde sa incep si cu ce. La ce usi trebuie sa bat, ce aprobari imi trebuie, etc..
Impreuna cu logodnicul meu, ne chinuim de vreo 2 ani sa ne gasim o casa, dar nu putem strange decat vreo 10 000 - 15 000 euro (de la banca) si nu sunt suficienti pt. a cumpara o locuinta in Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: hylpolux , utilizator 21:17, 16 Octombrie 2006
Etapele realizării unei mansarde

1. Releveu complet asupra terasei.
2. Raport expertiză tehnică de rezistenţă privind viitoarea construcţie şi dimensiunile acesteia.
3. Studiu fezabilitate şi deviz general.
4. Certificat de urbanism.
5. Acord unic.
6. Proiect tehnic executat complet (arhitectură, rezistenţă, electric, sanitar, termic, etc).
7. Autorizaţie de construcţie.
Va multumesc pentru raspuns, si vreau sa va mai intreb ceva: pentru a obtine actele de la pct. 2 si 5, cui trebuie sa ma adresez?
2. Raport expertiză tehnică de rezistenţă privind viitoarea construcţie şi dimensiunile acesteia.

- Raportul trebuie realizat de un expert autorizat. Lista expertilor autorizati este publica si se gaseste la Inspectoratul Teritorial in constructii ( [ link extern ] / )

5. Acord unic.

- Terasa blocului fiind in proprietate comuna a locatarilor din imobil aveti nevoie de acordul tuturora (semnatura in fata notarului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa contina o expertiza tehnica de risc seismic? VERONICA MORARU VERONICA MORARU Buna ziua, Legal, ce trebuie sa contina o expertiza tehnica de risc seismic? Ce legi clarifica acest aspect? Este obligatoriu sa contina: - releveu de ... (vezi toată discuția)
Mansardare PopIoan59 PopIoan59 Buna ziua! Un vecin din bloc (fara sa anunte pe nimeni) a chemat un investitor pentru a face masuratori si a cere o expertiza, astfel incat sa afle daca se ... (vezi toată discuția)