Am un vecin care face mereu gălăgie.
Aș vrea să știu dacă mă duc la un avocat,acesta poate să facă un demers în care să scrie că toate cheltuielile de judecată le va suporta vecinul gălăgios plus daune morale dacă nu încetează cu gălăgia?
Pentru întocmirea acestui document am nevoie de dovezi,martori?
Menționez că am doar dovezi audio-video cu gălăgia înregistrate la mine în apartament și un document de la polițistul de proximitate în care persoana reclamată se angajează să nu mai facă gălăgie.
Bună ziua! Onorariile diferă de la avocat la avocat. Ghidul orientativ al onorariilor prevede următoarele: pentru notificări/adrese/corespondență - onorariu orar, dar nu mai puțin de 330 de lei.
Kyandra
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu înțeleg, ce să vă facă avocatul? Să-l notifice pe vecin să nu mai fac gălăgie?? Să-i intenteze un proces civil pentru...ce?? Gălăgia/larma este contravenție, nu este delict civil și se sancționează doar prin Legea 61/1991. Amenda generală este de la 200 la 1000 lei, iar repetarea într-un interval de 24 de ore a contravenției de a tulbura liniștea publică în intervalul orar 22.00 - 08.00 și 13.00 - 14.00 se sancționează cu amendă de la 500 la 1500 de lei sau cu ore de muncă în folosul comunității. Constatarea și sancționarea acestei contravenții poate fi făcută de polițiști, polițiști locali sau jandarmi.
Vorbiți cu poliția locală să vină câteva zile la rând, să-i dea amendă, iar dacă se repetă gălăgia în 24 de ore să-i dea ore de muncă în folosul comunității, să vopsească garduri... sincer, nu văd finalitatea unui demers prin avocat!
KMK
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Kyandra probabil nu vedeti aceasta finalitate, pentru ca nu v-ati gandit acum la cererea si acordarea de despagubiri pentru o fapta ilicita delictuala. Da, de obicei se procedeaza in felul descris de Dvs, intr-un mod foarte corect si detaliat, dar nu este exlusa deloc posibilitatea intentarii unui proces civil pentru daune in cazul in care fenomenul persista si dupa sanctionarile contraventionale. Cel ce cauzeaza altuia un prejudiciu, trebuie sa despagubeasca acea persoana. Ramane de dovedit in acel proces prejudiciul.
Hartuire vecin
Tania 758
Buna ziua. Am si eu o problema cu vecinul care locuieste sub apartamentul tatalui meu.
Oricine ar locui acolo, vecinul de jos face reclamatii si remarci ca ... (vezi toată discuția)