avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Consiliere re: impozit nerezidenti persoane fizice
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Consiliere re: impozit nerezidenti persoane fizice

Locuiesc intr o tara cu acord de evitarea dublei impozitari (UE). Primesc venituri dintr o chirie in Romania. Am un cont in Romania din care apar dobanzi. Am rezidenta fiscala in cealalta tara, hartie din RO ca nu am rezidenta in RO, dar nici un cod nif strain (aici nu se da). Imi predau declaratii in cealalta tara pt venituri din salarii si in Ro pentru venituri din chirii. Impozitul platit in RO pt chirii se scade apoi din datoriile catre statul celalalt.
Toata chestiunea e f complexa, am nevoie de ajutor. Ma poate ajuta cineva sa dau de capat hartzoagelor pe partea romaneasca? De ex. nu stiu daca trebuie sa declar in RO dobanzile din conturi. Le declar in cealalta tara. Am nevoie de un pic de ajutor in jungla asta. La Anaf sunt atat de nepoliticosi si tzafnosi ca nu mai vreau sa merg. Unde gasesc pe cineva care ma poate sfatui? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit obtinut din romania de nerezidenti drnelus drnelus Un SRL cu activitate servicii IT, doreste sa inchirieze de la o soc din afara UE un echipamet (calculatoare+soft), in vederea monitorizarii clientilor. ... (vezi toată discuția)
Impozitare dobanda platita Cristian Banu Cristian Banu daca o societate comerciala din Romania obtine un credit extern de la o banca dintr-o tara membra UE, pt dobanda lunara platita la credit trebuie sa retina la ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman stabilit in ue, proprietar atat in ro cat si in ue (esp), unde platesc impozitul? betis betis Buna ziua, Sunt cetatean roman stabilit in Spania, unde detin si o casa. Posed proprietati in Romania, inchiriate, de unde imi asigur venitul (chirii). ... (vezi toată discuția)