avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Evaluarea riscurilor la locul de munca. Ce competente ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Evaluarea riscurilor la locul de munca. Ce competente trebuie ...

Evaluarea riscurilor la locul de munca.

Ce competente trebuie sa aiba persoana care face evaluarea riscurilor la locul de munca si planul de prevenire si protectie a muncitorilor?
Ma puteti ajuta si cu art. din lege?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:29, 25 Mai 2021
Buna ziua,
Evaluarea riscurilor SSM nu se face doar de o persoana, ci de o echipa ( Lucratorul SSM, seful locului de munca, reprezentanti ai salariatilor, medicul de medicina muncii, etc.).
La fel si planul de prevenire si protectie.

Mai jos gasiti un ghid elaborat/asumat/recomandat de Inspectia muncii pentru intocmirea evaluarii
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
Ionut.ion, utilizator
Evaluarea riscurilor se efectueaza de catre comisii numite prin decizia scrisa a angajatorului. Din comisie fac parte lucratori cu experienta in domeniul de activitate al firmei, lucratori cu functii de conducere, reprezentantul SIPP, conducatorul locului de munca. Se consulta medicul de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Vedeti ghidul indicat.
Planul de prevenire si protectie este rezultatul evaluarii riscurilor profesionale la locurile de munca. Acest plan este gestionat de catre SIPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare fise de instruire privind ssm vanatorul vanatorul Buna ziua, Daca in cadrul unei societati mici (aprox. 25 pers.) in domeniul comertului, exista o persoana incadrata, cu norma intreaga, ca inspector in ... (vezi toată discuția)
Fisa/fisele de identificare a factorilor de risc profesional mano0911 mano0911 Buna ziua, Cui revine responsabilitatea completarii fiselor de identificare a factorilor de risc profesional? Eu ca manager de echipa am vreo ... (vezi toată discuția)
Echipa evaluare ady09 ady09 Cine face parte din echipa de evaluare a riscurilor SSM, daca angajatorul nu are contract cu un doctor de medicina muncii? Poate evaluatorul și angajatorul ... (vezi toată discuția)