avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indrumari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indrumari


Sotul a decedat precum si fiul .
Ca mostenitori pentru dezbaterea succesiuni au ramas numai fiica si nepotul in varsta de 11 ani din prima casatorie a fiului.
Dezbaterea se va face pentru un imobil a carui cadastru nu s-a facut,Intrebarea este pot sa fac acest cadastru inainte de dezbatere sau dupa?
Fiica mea poate renunta la partea ei in favoarea mea ?
Poate reprezentantul minorului sa ma oblige sa vand apartamentul ca sa-si ia partea de mostenire?






Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
fgeorgeta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:49, 25 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in cazul in care un mostenitor renunta la mostenire, partea renuntatorului se va distribui celorlati mostenitori proportional cu cota lor de mostenire. Daca renuntatorul doreste sa renunte numai in favoarea unuia dintre ceilalti mostenitori, trebuie sa accepte succesiunea si ulterior sa transfere partea sa prin donatie sau vanzare catre moostenitorul pe care doreste sa il gratifice. Dupa dezbaterea succesiunii, va veti afla in indiviziune cu ceilalti mostenitori cu privire la imobilul mostenit. Oricare dintre mostenitori poate cere partajul pentru a iesi din indiviziune si modalitatea de partajare se poate face la notar, daca partile se inteleg sau la instanta, daca nu se inteleg, putandu-se ajunge de la atribuirea imobilului catre un singur mostenitor cu obligatia acestuia de a-i despagubi pe ceilalti pana la vanzarea imobilului si distribuirea sumelor rezultate catre fiecare mostenitor proportional cu cota sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedarea partii dobandite in urma succesiunii camy_jon camy_jon Buna ziua, In cazul in care, in urma decesului unuia dintre soti (2007), au ramas 3 copii si 1 sot supravietuitor, exista posibilitatea ca sotul ramas sa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea,succesiunea jirov91 jirov91 Subsemnata P.I va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; -de la data de 08 noiembrie 1979 m-am casatorit cu P.Z..... pe timpul casatoriei am achitat ... (vezi toată discuția)
Bn seara am și o intrebare .mama mea a cumpărat prin contract ... leo02 leo02 Bn seara am și o intrebare .Mama mea a cumpărat prin Contract de Vanzare un imobil de la mama și tatăl ei cu 2 surori si un nepot, fără să aibă cote ... (vezi toată discuția)