avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Document obligatoriu pentru imprumut mic intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Document obligatoriu pentru imprumut mic intre persoane fizice?

Buna ziua,

Este nevoie de un document obligatoriu prin lege in cazul unui imprumut mic (de exemplu, 500 €) intre doua persoane fizice?

Probabil ca este recomandat, dar ce vreau sa stiu este daca e obligatoriu prin lege.

In caz ca e obligatoriu, se poate fie cu autentificare notariala fie un simplu inscris sub semnatura privata?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:19, 25 Mai 2021
Nu este obligatoriu, dar cum ați spus și dumneavoastră, este recomandat să fie încheiat în formă scrisă (înscris sub semnătură privată sau autentic).
daca vreti sa fie considerat imprumut ( bani dati avand pretentia sa va fie si restituiti), pt o suma ce depaseste 250 de lei, este necesar sa aveti contract de mana macar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de actiune trebuie sa fac? glo glo am dat niste bani imprumut cu act. a sosit termenul de restituire, dar persoana refuza restituirea lor. cum trebuie sa procedez? se taxeaza la valoarea ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut persoana fizica-societate resursesbc resursesbc In cazul unui contract de imprumut (suma de bani) intre o persoana fizica(creditor) si un srl (debitor) este necesara autentificarea acestuia la notar? Se ... (vezi toată discuția)
partaj,cerere de intervenþie voluntarã?! maria stoica maria stoica Buna seara; Sunt in partaj cu fostul sot si mama mea a facut o cerere de interventie voluntara.Ce sanse am sa recuperez o cota mai mare din apartamentul ... (vezi toată discuția)