avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, fără nici ...

Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, fără nici o abatere la locul de munca în acești ani, dacă șeful l-a obligat sa își semneze demisia ?!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 25 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu semnați demisia. Puteți depune plângere la ITM. Dacă ați semnat demisia, puteți sesiza instanţa judecătorească, solicitând anularea acesteia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Coriina111 Coriina111 Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)
Conflict de muncă Vaculisteanu Vaculisteanu Aș vrea să mă interesez dacă îmi cer drepturile bănești de la firmă și în schimb mi se spune să îmi depun demisia , este corect (vezi toată discuția)