avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Adeverința de vaccinare ptr amândouă doze este ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Adeverința de vaccinare ptr amândouă doze este valabilă permanent ...

Adeverința de vaccinare ptr amindoua doze este valabilă permanta sau are un termen de valabilitate scurta,poți să faci boala la loc sau sa fii testat din nou cu testul.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:50, 27 Mai 2021
Adeverinta de vaccinare nu da garantii legate de boala, reinfectare etc., este un document care atesta vaccinarea persoanei respective. Statele isi hotarasc fiecare politica de acceptare a unei persoane vaccinate.
Certificatul sau cardul care este eliberat că ești vaccinat rămîne valabil sau are o perioada de valabilitate și trebuie din nou să te vaccinezi peste o perioada.

latka a scris:

Adeverinta de vaccinare nu da garantii legate de boala, reinfectare etc., este un document care atesta vaccinarea persoanei respective. Statele isi hotarasc fiecare politica de acceptare a unei persoane vaccinate.

Adeverința de vaccinare are 1 an de zile termen de valabilitate, potrivit surselor TV in urma sedintei de la Bruxelles

Magie1 a scris:

Certificatul sau cardul care este eliberat că ești vaccinat rămîne valabil sau are o perioada de valabilitate și trebuie din nou să te vaccinezi peste o perioada.

Confundati lucrurile, adeverinta de vaccinare e un document care atesta doar actul in sine, nu e stabilit cind, cum si pentru cine se va face un alt vaccin.

Un exemplu clar ca adeverinta de vaccinare nu are valabilitate oriune este cel in care ati dori acum sa mergeti in excursie in Egipt. Nu se accepta decit test PCR. Poti sa fii vaccinat si para-vaccinat si sa ai 1000 de adeverinte, nu intri.

Statele isi fac o politica proprie. Oricum, UE emite de la 1 iulie alt tip de adeverinte, electronice, ce vor fi disponibile si in Romania. Astea nu vor avea o valabilitate mai mare de 6 luni, chiar si pentru cei vaccinati. Perioada nu e batuta in cuie.

"Va exista o valabilitate minimă a adeverințelor?

Perioada de valabilitate a adeverințelor depinde de dovezile științifice și va fi stabilită de autoritățile de verificare în conformitate cu normele lor naționale. Pe măsură ce vor apărea noi dovezi științifice, se va putea ajusta perioada pentru care adeverințele vor fi valabile pentru derogarea de la cerințele de sănătate publică aplicabile.

Regulamentul propus garantează că adeverințele eliberate de alte state membre sunt acceptate pe baza acelorași norme ca cele aplicate adeverințelor eliberate la nivel național. Regulamentul introduce, de asemenea, câteva principii de bază, de exemplu, stabilind la 180 de zile perioada maximă de valabilitate a adeverinței de vindecare."
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ... Andreea Alexandra T Andreea Alexandra T Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ,medicul de familie te declara vindecat si ai cerificat verde ca esti trecut prin boala,mai ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)