avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada concediului de crestere a copilului in varsta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada concediului de crestere a copilului in varsta de 2 (3) ...

Perioada concediului de crestere a copilului in varsta de 2 (3) ani este vechime in munca si in specialitatea studiilor in cazul unei persoane careia i-a incetat de drept contractul de munca, cu 2 luni inainte de a intra in concediul de crestere a copilului, fiind incheiat pe perioada determinata. Practic CIM a incetat in timpul concediul prenatal, dupa nastere a stat cele 42 zile in concediu postnatal, apoi in somaj, 2 zile, a suspendat somajul si a intrat in concediu crestere copil. Mentionez ca CIM a fost pe studii superioare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 1 Martie 2025
Perioada concediului de crestere a copilului in varsta de 2 (3) ani este vechime in munca si in specialitatea studiilor in cazul unei persoane careia i-a incetat de drept contractul de munca, chiar daca inainte de a intra in concediul de crestere a copilului, c.i.m. a incetat.
Care este temeiul legal care specifică punctual acest lucru?
După încetarea unui contract de muncă nu mai există sintagma ”concediu” ; ci doar perioadă de creștere copil...
Cititi OUG 111/2010 , art.22 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului flo1982 flo1982 Buna ziua, va rog imi spuneti in cazul in care acum sunt in somaj, cand termin cele 6-8 luni de somaj, pot intra direct in prenatal si pot obtine indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata-dreptul la somaj si indemnizatie crestere copil aittu aittu Buna ziua, fiica mea are incheiat un contract de munca pe perioadă determinată care îi încetează de drept în data de 08 septembrie 2016. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)