avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu neefectuat din ultimii 2 ani , e ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu neefectuat din ultimii 2 ani , e obligat angajatorul conform carei legi sa il plateasca?

Plata concediu neefectuat din ultimii 2 ani
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: simonna38 , utilizator 16:40, 2 Iunie 2021
Angajatorul este obligat sa dea concret concediu de odihna platit iar nu sa plateasca pe cel neefectuat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata este posibila numai la incetarea c.i.m.
Am solicitat plata c.o. neefectuat pt ca urmeaza sa imi dau demisia si mi s-a spus ca ,, exista o directiva europeana,, unde zice ca nu se platesc. Stiti despre ea ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nicio directivă europeana.

În jurisprudenta CJUE s-a decis ca, "un lucrător nu își poate pierde în mod automat dreptul dobândit la concediu anual plătit pentru că nu a solicitat concediu.
În schimb, dacă angajatorul dovedește că lucrătorul s-a abținut în mod deliberat și în deplină cunoștință de cauză să își ia concediul anual plătit după ce i s-a oferit posibilitatea să își exercite în mod efectiv dreptul la acest concediu, dreptul Uniunii nu se opune pierderii acestui drept și nici, în cazul încetării raportului de muncă, lipsei corelative a unei indemnizații financiare".
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform cjue, pentru zilele de concediu neefectuate salariații au dreptul să fie plătiți, chiar dacă nu le-au cerut. este posibil acest lucru dacă nu își încetează activitatea în cadrul firmei? ana-maria- ana-maria- Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat o decizie foarte interesantă apropo de plata zilelor de concediu de odihnă: pentru zilele neluate de concediu, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna- termen de prescripție VKaty VKaty Buna ziua! Legat de problematica termenului de prescripție in cazul CO neefectuat, stiu ca s-a pronunțat CJUE, dar nu gasesc decizia Înaltei Curți. Ma ... (vezi toată discuția)
Efectuare zile co planificate roxana0909 roxana0909 Zilele de concediu de odihna neefectuate de catre angajat in perioada programata de catre angajator (refuz din partea angajatului de a le efectua sau abtinere ... (vezi toată discuția)