avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza in calea iubirii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza in calea iubirii

Am un iubit indian de 3 ani, ne-am cunoscut la munca intr-o tara straina, el a trebuit sa plece in India pentru probleme familiale, dupa 2 ani a reusit sa vina la rugamintile mele in Romania ...dar ilegal! Vrem sa ne casatorim aici, dar cum, daca el nu are niciun document de intrare in Romania? Ce se poate face in aceasta situatie? ?? Nu vreau sa-l las sa plece acasa si sa nu ne mai putem vedea iar ani de zile....

Sint disperata, va rog sa ma ajutati cu solutii reale, pe site-urile oficiale nu gasesc calea
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:19, 24 Ianuarie 2010
Singura solutie pentru legalizarea unei casatorii este obtinerea vizei legale de catre cetateanul indian.Alta solutie nu exista,pentru ca oriunde ar merge in continuare ar face-o fara viza si deci ilegal.
Nu se pot oficializa casatorii cu cetateni fara statut.
Risca expulzarea din orice tara membra a UE si din lumea civilizata.
Multumesc pentru raspuns. Imi dau si eu seama ca singura solutie este sa obtina viza in mod legal, dar intrebarea mea este cum se face acest lucru in situatia lui? Poate cere statut de azilant/ refugiat? sau cum???
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Krishnaind, utilizator
Pentru a solicita un astfel de statut,trebuie sa existe motive de persecutie rasiala,de focar de razboi,motive politice care sa determine pe cineva sa fuga din tara si sa solicite azil sau sa sa se refugieze de ceva anume.
Eu nu prea cred in existenta unor astfel de motive.
Dar, totusi, de ce a venit ilegal in Romania? Si de ce la rugamintile dvs.?
Sfatul meu este sa mergeti dumneavoastra la Directia Generala de Pasapoarte si sa verificati care sunt conditiile legale de obtinere a vizei de sedere in Romania si ce se poate face in cazul unei perosnae care nu are o astfel de viza pentru a evita expulzarea din tara a acelei persoane.

Alte discuții în legătură

Ce poate sa faca un cetatean ilegal in romania sorin14 sorin14 Buna ziua tuturor Vroiam sa va intreb daca stiti cum poate un cetatean care este ilegal in Romania de exemplu a venit cu viza de turist si a ramas in ... (vezi toată discuția)
Depasirea vizei de sedere in romania ContSters172960 ContSters172960 Buna ziua, Sunt cetatean moldovean si am depasit dreptul de a ma afla legal pe teritoriul Romaniei cu 1 an. Mentionez ca pana acum un an am avut viza ... (vezi toată discuția)
Azil politic canada Catalin PMM Catalin PMM Salut ma numesc Catalin si doresc sa cer azil politic in Canada ma aflu aici Deja , Mentionez ca am foarte multe motive sa nu revin in tara ( Romania) Am 20 de ... (vezi toată discuția)