avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata, se poate inceta un contract cu data de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata, se poate inceta un contract cu data de 01 Iunie, ...

Buna dimineata, se poate inceta un contract cu data de 01 Iunie, fiind zi nelucratoare? Este o incetare cu acordul partilor, nu este incetare de drept. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 31 Mai 2021
Daca data stabilita de parti pentru incetare este 01.06.2021, atunci aceasta zi este data incetarii.
Da, incepand cu 01 Iunie, asa este specificat in cerere. Nu-mi este clar cu art.2554 din Codul civil, referitor la prorogarea termenului. Multumesc


Cornel Vasile a scris:

Daca data stabilita de parti pentru incetare este 01.06.2021, atunci aceasta zi este data incetarii.

Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2021
USPAl, utilizator
Prorogarea se refera la cu totul altceva. Astfel, daca c.i.m. inceteaza la 01.06.2021, fiind zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, transmiterea incetarii in REVISAL se va face in data de 02.06.2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim zi nelucratoare DepResurseUmane DepResurseUmane O angajata doreste sa inceteze contract cu acordul partilor pe 31.07.2016 ( duminica ) la societatea X. Luni incepe activitatea la societatea Y. sa-mi ... (vezi toată discuția)
Revisal - incetare cim mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua. Care este data corecta de incetare CIM? Am urmatoarea situatie: ultima zi de munca este 31 iulie si deci in decizie trec începând cu 01.08.2019 ... (vezi toată discuția)