avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime muncă CIM parțial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime muncă CIM parțial

Bună ziua! Am citit în Codul Muncii că indiferent că un salariat are normă întreagă sau parțială, dacă contractul este încheiat pe 1 an, vechimea și stagiul de cotizare sunt tot 1 an, adică integrale, doar sumele virate ca CAS, fiind afectate. Aș vrea să știu dacă e adevărat.
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2021
utilizatorx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 31 Mai 2021
Daca perioada lucrata este dupa 05 iulie 2005 :
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua...daca sunt angajat cu 4 ore vechimea pt. pensie mi ... genigeni genigeni Buna ziua...daca sunt angajat cu 4 ore vechimea pt. pensie mi se calculeaza raportat la aceste ore?....trebuie sa lucrez doi ani pt.un an sau chiar daca am 4 ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca norma partiala irena98 irena98 Buna ziua! Pentru concursul de angajare intr-o institutie publica, imi e este necesar un an vechime in munca. Am depus la dosar 3 adeverinte de la ... (vezi toată discuția)