avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca am lucrat 4 ore pe zi ct se pune întrun an
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca am lucrat 4 ore pe zi ct se pune întrun an

Daca am lucrat 4 ore pe zi ct se pune întrun an
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 5 Septembrie 2022
1. daca perioada este lucrata pana la 05 iulie 2005 : vechime in munca este 6 luni

art.103 C.mun.
...
(3) În cazul salariatului care desfăşoară activitatea în temeiul unui contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat conform legii.

2. daca perioada este lucrata dupa la 05 iulie 2005 : vechime in munca este de 1 an
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La pensionare, la 2 ore lucrate pe zi, cum se calculează vechimea în muncă ... Dapix Dapix La 2 ore lucrate pe zi, cum se calculează vechimea în muncă la pensie`? De exemplu la 4 ani lucrați cu 2 ore pe zi, se consideră 1 ani vechime în ... (vezi toată discuția)
Vechime munca part-time Catalin66 Catalin66 Buna ziua, Un consilier juridic a lucrat la o firma privata timp de 1 an figurand cu un contract part-time incheiat pentru 2 ore/zi. Avand in vedere faptul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca norma partiala irena98 irena98 Buna ziua! Pentru concursul de angajare intr-o institutie publica, imi e este necesar un an vechime in munca. Am depus la dosar 3 adeverinte de la ... (vezi toată discuția)