avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA, II sau SRL?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA, II sau SRL?

Buna ziua, am cateva intrebari legate de freelancing.

- Va trebui sa declar veniturile?
- Daca da, atunci ce este mai benefic dintre PFA, II si SRL (prin benefic ma refer la taxele platite si timpul alocat completarii actelor necesare pentru fiecare caz)?
- Care sunt studiile necesare pentru infiinterea PFA, II sau SRL in cazul in care activitatea se va desfasura in urmatoarele domenii: 3D modeling (shading si texture painting inclusiv) si animation? Sunt necesare studii? Tin sa mentionez ca am absolvit 12 clase dar nu am bacul.
- In cazul unui PFA, va trebui declarat un sediu? Se poate schimba acest sediu de mai multe ori?
Veniturile se declară întotdeauna. Din punctul de vedere al birocrației cel mai simplu este să faceți și să țineți un pfa, în sensul că puteți să vă țineți singur contabilitatea. Din punct de vedere taxe, să vă spună un contabil - eu una înțeleg că este mai avantajos un srl. Ce știu sigur este că vă trebuie un contabil ca să vă țina contabilitatea. Studii nu vă trebuie nici pentru unul și nici pentru altul.
Am inteles, va multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sugerez sa infiintati o societate cu raspundere limitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare venituri din freelancing buna! cum declaram veniturile ... Andy31 Andy31 Declarare venituri din Freelancing Buna! Cum declaram veniturile din freelancing? Este necesara PF/SC sau exista formulare pentru persoane fizice? Daca ... (vezi toată discuția)
S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)