avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile barate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile barate

buna,as vrea sa stiu cadrul legal al zilelor nelucrate si neplatite de catre angajator (cauza fiind lipsa comenzilor din perioada de iarna) deoarece in codul muncii s-ar incadra la art 53,cu deosebirea esentiala ca acolo exista obligativitatea platii a unei indemnizatii de cel putin 75% din salariul de baza.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 7 Ianuarie 2010
intrebarea nu este clara

nu ati fost la serviciu?

vi s-a comunicat verbal sa nu veniti la serviciu si nu v-ati mai prezentat

vi s-a comunicat oficial ca se restrange activitatea

aveti vre un document scris si eventual semnat?
smsimona a scris:

buna,as vrea sa stiu cadrul legal al zilelor nelucrate si neplatite de catre angajator (cauza fiind lipsa comenzilor din perioada de iarna) deoarece in codul muncii s-ar incadra la art 53,cu deosebirea esentiala ca acolo exista obligativitatea platii a unei indemnizatii de cel putin 75% din salariul de baza.multumesc

Singura varianta ar fi concediu fara plata, care se acorda doar la solicitarea angajatului.
Faceti o sesizare catre ITM, referitor la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea angajatorului alexlipo88 alexlipo88 Buna seara, Am o problema la locul de munca, am fost in concediu medical 5 zile, acordat de catre medicul de familie,am anuntat angajatorul inca din prima zi ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic-sau nu? sorin2561 sorin2561 As vrea sa stiu daca s-a procedat legal atunci cand seful de sectie din intreprindere a trimis o parte din angajati acasa,spunandu-le ca datorita lipsei ... (vezi toată discuția)
Nereguli actualul loc de munca-hotel georgemarius georgemarius In primu rand as vrea sa stiu care sunt sansele sa obtin ceva daca as da in judecata actualul loc de munca, un hotel? Neregulile ar fi urmatoarele: neplata ... (vezi toată discuția)