Buna ziua! O disputa intre frati, in care sora este izgonita din curtea casei parintesti, acesteia i se interzice de catre fratele sau sa mai vina zilnic pentru a avea grija de mama lor, aceasta fiind destul de batrana si cu mare nevoie de ajutorul cuiva pentru activitati vitale. Tin sa precizez faptul ca fratele este proprietar in acte, in cele din urma, acesta are dreptul de a i interzice surorii sale sa vina sa aiba grija de mama sa?! Ce ar fi de facut ca femeia sa poata merge in continuare la batrana pentru a o ingriji? Va multumesc anticipat!
Dar, in acest caz, exista posibilitatea ca doamna (sora) , sa poata face ceva in acest sens? Ma refer la obtinerea unei "hartii"care sa ii permita accesul in curtea/casei in care locuieste mama? Daca da, care ar fi urmatorii pasi? Va multumesc!
Nu există o astfel de varianta legală,, ,obținerea unei hartii"care să vă permită accesul în proprietatea fratelui.pt motivele invocate.Daca considerati ca mama dvs nu este ingrijita faceți o adresa la serviciul de asistență socială din cadrul primăriei,o plângere penală dacă fratele va lovește,ameninta.Eventual discutați cu un av dacă există varianta să preluați îngrijirea mamei pe csle legală etc.
Succesiune
ibolyabalanescu
Buna seara! As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu problema noastra. Suntem trei frati. Mama noastra se afla la un camin de batrani, deoarece are ... (vezi toată discuția)
Batrana dementa!
ronaldo77
Eu si sotul meu grijim pe mama lui care este pe pat.Sotul meu mai are o sora si un frate care este decedat si are doi copii,problema este ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)