avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara , as dori sa va intreb care este valoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara , as dori sa va intreb care este valoarea neta a diurnei ...

Buna seara , as dori sa va intreb care este valoarea neta a diurnei de deplasare pentru mediu privat , calculata la salariu minim pe economie , cum se calculeaza diurna , daca se ia in calcul ora cand parasesti localitatea in care exista jobul principal si pina cand se ajunge din nou in localitatea de domiciliu , si care este legea sau HG care defineste acest lucru . deci m ar interesa suma neta calculata la 24 h de deplasare . si momentul in care incepe sa decurga diurna de deplasare .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:16, 3 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru salariații din sistemul privat, diurna neimpozabilă este de maxim 50 lei/zi, adică 2,5 x 20 lei/zi sau 2,5 x valoarea diurnei pentru personalul autorităților și instituțiilor publice (conform prevederilor alin.1, lit. k), Art. 76, Legea 227/2015 privind Codul fiscal).

Dacă se depășește acesata valoare, diferența se încadrează în venituri asimilate salariilor și va fi supusă impozitării.

Pentru sectorul privat nu este text de lege expres , insa se aplica ,prin analogie, prevederile HG 714/2018 : Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se calculează de la data și ora plecării până la data și ora înapoierii mijlocului de transport din și în localitatea unde își are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare crucy crucy In prezent sunt detasat si am primit suma de un milion la plecare ,iar diurna pe zi mi s-a adus la cunostinta a fi de 1.5 ron . Cum se calculeaza diurna ? (vezi toată discuția)
Pot acorda diurna? vdeny vdeny Buna ziua, O firma prestatoare de servicii in domeniul constructiilor, cu sediul in Pitesti, poate acorda diurna salariatilor care se deplaseaza intr-o ... (vezi toată discuția)
Diurne salagean_cosmin_ioan salagean_cosmin_ioan care este diurna minima in romania la privat? in ce conditi se apica? cand beneficiezi de diurna? (vezi toată discuția)