avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... re: modificare pretentii inscrise in cererea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

re: modificare pretentii inscrise in cererea de chemare in judecata

Ulterior depunerii cererii de chemare in judecata angajator pentru drepturi banesti, am primit partial din suma reclamata. Am intocmit proces verbal de predare-primire in 2 ex (desi am semnat fluturas). Cum pot reveni asupra sumei inscrisa in cererea de chemare in judecata ? Este suficient sa depun copie dupa pv , sau trebuie sa intocmesc din nou un act ? As vrea ca lucrurile sa fie clare si corecte.
Va rog sa ma indrumati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 21:36, 6 Ianuarie 2010
Potrivit art.132 teza I C.proc.civ., la prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi, iar in teza a III -a a aceluiasi articol la pct.2 se prevede ca cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii;.

Prin urmare, la prima zi de infatisare spuneti instantei ca doriti sa va modificati cererea de chemare in judecata prin micsorarea pretentiilor intrucat ati primit o parte de bani.
Puteti sa faceti acest lucru si printr-o adresa la dosarul cauzei respective.
fiind o plata ulterioara chemarii in judecata si poate si comunicarii prin citatie veti spune in instanta ca a recunoscut si a si platit o parte din pretentiile ( drepturile salariale ) solicitate in cererea de chemare in judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea catimii obiectului cererii de chemare in judecata ContSters54572 ContSters54572 Catimea obiectului cererii de chemare in judecata se poate micsora numai pana la prima zi de infatisare sau oricand, in tot cursul procesului? Art. 132 alin. ... (vezi toată discuția)
Cerere modificatoare tot60 tot60 Buna ziua! Fiti amabil, vazand un model de cerere modificatoare/completere a cererii de chemare in judecata, mai am o nelamurire : este posibil sa o refac ... (vezi toată discuția)
Art.132 alin 2 Gabi1234 Gabi1234 La ce se refera mai exact \" cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii\" ? Multumesc anticipat! Gabi (vezi toată discuția)