avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate taiata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate taiata

Astazi am avut comisie pt. pensia de invaliditate ,si doamna de la comisie ma anuntat ca mi-a taiat pensia ,spunindu-mi ca se fac presiuni asupra ei si ca trebuia sa imi taie pensia de mai multi ani.Nu cred ca asta este un motiv .iar dinsa ma sfatuit sa fac contestatie .
Mentionez ca pensia de invaliditate am dobindito in urma cu 10 ani,in urma unei operati de hernie de disc-L4,L5 cu (sindrom coada de cal) practic eram paralizata de la mijloc in jos .Nici in ziua da astazi nu imi simt gleznele si picioarele imi sint reci ,iar in urma unei oscilometri sa constatat ca circulatia periferica este foarte proasta,nu pot sta in sezut si nici in picioare pt.o perioada indelungata ,ma doare spatele ,mai pierd si urina uneori ,iar medicatia nu lipseste niciodata.
In primul an si jumatate am beneficiat de gradul 2,si pina azi am avut gradul3.
As dori sa stiu daca in urma contestatiei pot redobindi pensia de invaliditate ,sau daca exista cumva vreo lege care sa limiteze numarul de ani in care poti beneficia de pensie gradul 3,asa cum mi-a dat de inteles aceasta doctorita,spunindu-mi ca sint tinara ,specific ca am 38 ani.
Astept un raspuns urgent .
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:12, 7 Aprilie 2010
SI contestatia ce ar trebui sa contina? (cerere, sau ce alte acte...)
Împotriva deciziei emise de medicul expert al asigurărilor sociale, se poate face contestație la casa teritorială de pensii în termen de 30 de zile de la comunicare.

O depuneți la registratura casei teritoriale și asigurațivă că primiți număr de înregistrare.
Termenul de rezolvare a contestației este de 45 de zile de la data înregistrării acesteia conform art. 56, alin.(4) din Legea nr. 19/2000.

Decizia casei teritoriale de pensii, dată în soluționarea contestației dumneavoastră poate fi contestată la instanța judecătorească competentă, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia.

Din pacate acum am observat ca au trecut 30 de zile de la data cand medicul i-a comunicat expertiza medicala, si care ulterior a fost inaintata casei teritoriale de pensii, care la randul ei a dat o dispozitie, in baza deciziei medicului, privind suspendarea drepturilor banesti de pensie. Aceasta dispozitie a casei de pensii se poate contesta? Sau contestatia se refera doar la decizia de expertiza a medicului?
Va multumesc mult!
Potrivit dispozițiilor art. 56, alin. 6, decizia de încadrare sau de neîncadrare într-un grad de invaliditate, necontestată în termen, este definitivă.

Asta spune textul legal, dar sfatul meu este să formulați o contestație împotriva deciziei emise de medicul expert al asigurărilor sociale și împotriva dispoziției casei de pensii, la instanța competentă.

Din experiența mea, în instanță, pe completele " specializate " de drepturi de asigurări sociale, vă spun că este posibil orice.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
florisiris, utilizator
Mama a primit decizia emisa de medicul expert al asigurarilor sociale pe data de 19 februarie iar dispozitia pt sistarea pensiei de la casa teritoriala de pensii pe data de 9 martie (data inregistrarii ) si 23 martie (data postei). Teoretic decizia emisa de medicul expert nu mai poate fi contestata (deoarece s-a depasit termenul de 30 de zile). Sugerati ca se poate merge direct in instanta cu o contestatie impotriva celor doua decizii, sau ar fi trebuit contestata intai decizia medicului la casa de pensii, si in caz negativ, mai apoi, contestat in instanta raspunsul negativ dat de casa?
Va multumesc f mult!

Alte discuții în legătură

Pensia de boala. csubu csubu buna. tatal meu are 52 de ani, in 1996 a fost pensionat pe caz de boala.acuma comisia nu ia mai acordat pensia zicand ca nu se mai incadreaza cu boala in ... (vezi toată discuția)
Contestatie sau proces contra cjpas Tavya Tavya Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfat si informatii in urmatorul caz. [b]Mama mea, varsta 51 ani, 29 ani vechime in munca[/b], mama a 3 copii, a primit ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de revocare a pensiei de invaliditate andreeatout andreeatout In urma unor accidente de munca tatal meu si-a pierdut toate degetele de la mana dreapata, el lucrand ca si tamplar. Pana de curand a fost pensionar (de ... (vezi toată discuția)