avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Cat de mult conteaza la calcularea pensiei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Cat de mult conteaza la calcularea pensiei ultimul ...

Buna ziua
Cat de mult conteaza la calcularea pensiei ultimul an lucrat cu salariu mediu sau minim pe economie?
De exemplu:
Daca in ultimii 5 ani am lucrat pe un salariu brut de 6500 lei si ultimul an voi lucra pe un salariu minim pe economie va conta mult la scaderea pensiei cand se va face calcularea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:16, 4 Iunie 2021
Un salariu de 6500 lei aduce aproximativ 1,2 puncte/an.
Salariul minim aduce aproximativ 0,42 puncte.
Se calculeaza in parte toti 35 de ani cotizati sau mai mult conteaza ultimii ani lucrati?

Carp Mircea a scris:

Un salariu de 6500 lei aduce aproximativ 1,2 puncte/an.
Salariul minim aduce aproximativ 0,42 puncte.

La barbati raportarea punctajului mediu anual se va face la 35 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un calcul legat de pensie ... Eisa Eisa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un calcul legat de pensie ,sau sa-mi spuneti cum se procedeaza : Daca in anul 2022 s-a depus contributia de pensie ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie și stagiu cotizare pensie Helioz Helioz Bună ziua, Am și eu o nelămurire, mai mult matematică. Am citit cu atenție legislațiile de pe CNPP legat de stagiul de cotizare și calculul ... (vezi toată discuția)
Care este avantajul realizarii unui stagiu mai mare decat stagiul complet de cotizare? kerekesmargo kerekesmargo la calculul pensiei pt limita de varsta se tine cont daca stagiul de cotizare este mai mare dcat 35 ani -care este avantajul la 42 de ani de stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)