Buna ziua! Anul trecut am cumpărat un teren la prețul cerut de vânzător. Ulterior dumneaei ( vânzătoarea)trebuia sa vina sa dea declarație notariala ca a primit banii in cont pt a-mi servi la intabulare la OCPI. De aproape un an dumneaei refuza , pretinzând încă o suma de bani. Ce pot face in aceasta situație? Mulțumesc !
Nu am cumpărat in rate. Va detaliez : Doamna respectiva Neaflându se in țara a împuternicit o alta persoana sa vândă, apoi eu am virat toți banii in contul dumneaei , dansa urmând sa dea o declarație notariala prin care sa confirme ca a primit banii. Aceasta declarație o cer cei decla OCPI
Ca sa înțelegeți mai bine, dumneaei a confirmat pe mail ca a primit banii stipulați in contract așa cum ne-am înțeles . Asta in ziua in care ia primit.
Ok. Deci prețul a fost achitat și primit in aceeasi zi in care a fost încheiat contractul de vânzare.
Pretul a fost platit, bunul s-a transmis.
Intrebarea e ce cauta aceasta sarcina la Cartea Funciară, astfel încât să se puna problema radierii, pe baza declarației vânzătorului?
Cu cei de la Biroul de Carte Funciară ati discutat? In ce temei apar sarcinile in cartea funciară a dvs, din moment ce vânzătorul si-a primit banii in aceeasi zi?