avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Anul trecut am cumpărat un teren la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Anul trecut am cumpărat un teren la prețul cerut ...

Buna ziua! Anul trecut am cumpărat un teren la prețul cerut de vânzător. Ulterior dumneaei ( vânzătoarea)trebuia sa vina sa dea declarație notariala ca a primit banii in cont pt a-mi servi la intabulare la OCPI. De aproape un an dumneaei refuza , pretinzând încă o suma de bani. Ce pot face in aceasta situație? Mulțumesc !
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
irina voicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:43, 5 Iunie 2021
Ce declarație pentru OCPI?
Ati cumparat in rate?

Nu am cumpărat in rate. Va detaliez : Doamna respectiva Neaflându se in țara a împuternicit o alta persoana sa vândă, apoi eu am virat toți banii in contul dumneaei , dansa urmând sa dea o declarație notariala prin care sa confirme ca a primit banii. Aceasta declarație o cer cei decla OCPI
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Nu prea are noimă ce s-a întâmplat.
Inseamna ca banii nu au intrat în aceeași zi, iar în contract a fost instituită o ipoteca legală.
Asta inteleg.

Ca sa înțelegeți mai bine, dumneaei a confirmat pe mail ca a primit banii stipulați in contract așa cum ne-am înțeles . Asta in ziua in care ia primit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Ok. Deci prețul a fost achitat și primit in aceeasi zi in care a fost încheiat contractul de vânzare.
Pretul a fost platit, bunul s-a transmis.
Intrebarea e ce cauta aceasta sarcina la Cartea Funciară, astfel încât să se puna problema radierii, pe baza declarației vânzătorului?
Cu cei de la Biroul de Carte Funciară ati discutat? In ce temei apar sarcinile in cartea funciară a dvs, din moment ce vânzătorul si-a primit banii in aceeasi zi?

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca vanzator ! Polescu_Paul Polescu_Paul In 1998 am cumparat un apartament prin credit ipotecat.In contract s-a precizat ca plata se va face prin linie de credit deschisa de banca in contul ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa- declaratie vanzator ca a primit banii lenutamaria lenutamaria Daca vanzatorul refuza sa dea declaratia ca a primit banii de la banca,ma afecteaza pe mine ca cumparator? Contractul de vanzare-cumparare l-am facut . (vezi toată discuția)