avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Anul trecut am cumpărat un teren la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Anul trecut am cumpărat un teren la prețul cerut ...

Buna ziua! Anul trecut am cumpărat un teren la prețul cerut de vânzător. Ulterior dumneaei ( vânzătoarea)trebuia sa vina sa dea declarație notariala ca a primit banii in cont pt a-mi servi la intabulare la OCPI. De aproape un an dumneaei refuza , pretinzând încă o suma de bani. Ce pot face in aceasta situație? Mulțumesc !
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
irina voicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:43, 5 Iunie 2021

Doamna a împuternicit o persoana care se afla in România sa se ocupe de vânzarea terenului cu condiția ca atunci cand se va face intabularea sa nu se facă decât cu declarația dumneaei . Doamna nu avea încredere deplina in persoana aflată in România și in acest fel se asigura ca doar dumneaei primește banii
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Da, dar asta nu e problema dvs.
Pana la urma vanzatoarea a decis pe cine sa imputerniceasca pentru vânzare. Dacă nu are încredere în persoană, o privește. Trebuia să imputerniceasca pe altcineva.
Odată ce si-a primit banii in aceeasi zi, în contul dansei, dvs nu aveați de ce să vă chinuiți acum cu radierea.
In lipsa altor condiții și clauze privind prețul (care i-a fost virat pe loc), transferul dreptului de proprietate operează de la momentul semnării contractului.
Or dvs ati afirmat că vânzarea a fost cât se poate de simpla.
S-a platit prețul, s-a transmis bunul.
Intabularea nu poate fi conditionata.
Recititi contractul, poate v-a scăpat ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca vanzator ! Polescu_Paul Polescu_Paul In 1998 am cumparat un apartament prin credit ipotecat.In contract s-a precizat ca plata se va face prin linie de credit deschisa de banca in contul ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa- declaratie vanzator ca a primit banii lenutamaria lenutamaria Daca vanzatorul refuza sa dea declaratia ca a primit banii de la banca,ma afecteaza pe mine ca cumparator? Contractul de vanzare-cumparare l-am facut . (vezi toată discuția)