avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere dosar de dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere dosar de dizolvare

Buna seara. Am o problema si sper ca poate cineva sa ma ajute. Astazi am depus la ONRC un dosar de dizolvare pentru o societate... ceea ce nu trebuia depus. Exista vreo modalitate de renuntare la acel dosar? Se poate depune o cerere sau o alta posibilitate? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andex , utilizator 09:04, 7 Ianuarie 2010
L 31/1990

Art. 231. - (1) În caz de dizolvare a societăţii prin hotărâre a asociaţilor, aceştia vor putea reveni, cu majoritatea cerută pentru modificarea actului constitutiv, asupra hotărârii luate, atât timp cât nu s-a făcut nici o repartiţie din activ.
(2) Noua hotărâre se menţionează în registrul comerţului, după care oficiul registrului comerţului o va trimite Monitorului Oficial al României, spre publicare în Partea a IV-a, pe cheltuiala societăţii.
(3) Creditorii şi orice parte interesată pot face opoziţie la tribunal împotriva hotărârii, în condiţiile art. 62.
Multumesc frumos pentru raspuns. Dupa cum am inteles pot sa cer renuntarea la dizolvare daca nu s-a facut nici o repartitie din active, ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului. Exista un formular anume sau trebuie depus hotarare a asociatului unic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma botnaru botnaru am o intrebare: firma este dizolvata prin hotarirea Tribunalului la cerea citorva asociati. Cine publica in MO hotarirea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Revenire asupra hotararii privind dizolvarea alina240 alina240 In cazul in care s-a hotarat dizolvarea voluntara a societatii se mai poate reveni asupra ei? Adica firma isi mai poate relua activitatea? Daca da, in ce ... (vezi toată discuția)
Promovare actiuni si aparari in numele unei firme radiate? eagle_free eagle_free Buna ziua. Avem si noi o problema de lamurit in legatura cu o firma. Astfel, intre 2 firme au existat raporturi juridice comerciale care au dat nastere la ... (vezi toată discuția)