avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare firma

am o intrebare: firma este dizolvata prin hotarirea Tribunalului la cerea citorva asociati. Cine publica in MO hotarirea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 08:49, 18 Februarie 2010
(1) In caz de dizolvare a societatii prin hotarare a asociatilor, acestia vor putea reveni, cu majoritatea ceruta pentru modificarea actului constitutiv, asupra hotararii luate, atat timp cat nu s-a facut nici o repartitie din activ.
(2) Noua hotarare se mentioneaza in registrul comertului, dupa care oficiul registrului comertului o va trimite Monitorului Oficial al Romaniei, spre publicare in Partea a IV-a, pe cheltuiala societatii.
(3) Creditorii si orice parte interesata pot face opozitie la tribunal impotriva hotararii, in conditiile art. 62.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere dosar de dizolvare andex andex Buna seara. Am o problema si sper ca poate cineva sa ma ajute. Astazi am depus la ONRC un dosar de dizolvare pentru o societate... ceea ce nu trebuia depus. ... (vezi toată discuția)
Revenire asupra hotararii privind dizolvarea alina240 alina240 In cazul in care s-a hotarat dizolvarea voluntara a societatii se mai poate reveni asupra ei? Adica firma isi mai poate relua activitatea? Daca da, in ce ... (vezi toată discuția)
Dizolvare judiciara- cand este definitiva? ContSters270481 ContSters270481 Buna ziua, Sunt asociat intr-un SRL cu o persoana, 50-50%, drepturi egale cf. act constitutiv. Ma aflu in asteptarea termenului de judecata pentru ... (vezi toată discuția)